Vrijdag speelt coverband The Green Monkeys op de kermis in Alem. Het optreden begint om 21.00 uur.
Vrijdag speelt coverband The Green Monkeys op de kermis in Alem. Het optreden begint om 21.00 uur.

Kermis in Alem van 16 tot en met 19 augustus

In samenwerking met HSV De Alver heeft Stichting Alemse Activiteiten voor het 27e jaar weer een kermis met nevenactiviteiten op touw gezet. De feesttent staat op het plantsoen tegenover herberg Het Hart van Alem. Daar zijn optredens van The Green Monkees en zanger Vinzzent.

Alem - De volgende kermisattracties komen dit jaar naar Alem: autoscooter, draaimolen, lijntrek (altijd prijs), Rollo, zweefmolen, schiettent, gokspel, boksbal en rolbalspel. Ook de frites -, oliebollen - en snoepkraam met suikerspin zijn weer van de partij.

Vrijdag start om 19.00 uur de traditionele ballonnenwedstrijd voor de jeugd. Inschrijven voor de ballonnenwedstrijd kan vanaf 18.30 in de feesttent. De teruggestuurde kaartjes kunnen tot en met 15 september worden ingeleverd bij Peter Vissers, Meerenstraat 7, 5335 LD Alem. De prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.

Evenals vorig jaar heeft de Stichting Alemse Activiteiten besloten dit jaar weer vrijkaartjes van diverse de attracties weg te geven aan Alemse kinderen tot en met 12 jaar. Dit wordt gesponsord door de Alemse bedrijven, vrienden van de kermis en bedrijven buiten Alem. De kinderen kunnen de vrijkaartjes afhalen in de feesttent op vrijdagavond na het ballonnen oplaten.

Programma
- Vrijdag, start kermis om 18.00 uur. Vanaf 21.00 uur is er een live optreden van The Green Monkeys. De entree is gratis.

- Zaterdag, start kermis om 16.00 uur. 's Avonds gaat het dak eraf met DJ Danny.

- Zondag, start kermis om 15.00 uur. DJ Danny zorgt ook op zondagmiddag en zondagavond voor een feestje. Aan het eind van de middag treedt Vinzzent op. Vanaf 20.00 uur draait DJ Wesley.

- Op maandag is van 09.45 tot 10.45 uur de viswedstrijd voor dames aan de Stille Maas. Inschrijven tot 9.15 uur in de feesttent Van 12.00 tot 18.00 uur is er een matinee, met om 13.30 uur Anneke's grote kermis bingo. De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Tussendoor wordt er muziek gedraaid door DJ Bammer. Vanaf 15.00 uur is de kermis open.

Loterij
Ook dit jaar is er tijdens de kermis weer een hoofdprijs van 300 euro en andere leuke prijzen te winnen. Er worden tijdens de kermisdagen 2.400 gratis loten weggegeven door de kermisexploitanten. De trekking van de loterij is op maandag 19 augustus om 21.00 uur in de feesttent op het plantsoen. De loten kunnen tot 20.45 uur ingeleverd worden. Alleen als je bij de trekking aanwezig bent, kom je in aanmerking voor de hoofdprijs.

The Green Monkeys
Vrijdag speelt pop/rock coverband The Green Monkeys op de kermis in Alem. Het optreden begint om 21.00 uur en de entree is gratis.

The Green Monkeys bestaat uit vier enthousiaste muzikanten die aan elk nummer een eigen sound geven. De bandleden zijn Jeroen Bril op lead gitaar, Bram Regeling op drums, Tim Marsman op basgitaar en zanger Neil Altena. Op 8 juli 2017 speelde zij nog in de finale van de grote bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, waarin de bekende Maasdrielse band The Streets de publieksprijs won. Tim Marsman won de award van de beste bassist van deze competitie.

The Green Monkeys speelt met veel passie en de energie spat er op het podium van af. Ze beschikken over een breed repertoire, van de Red Hot Chili Peppers tot The Black Crowes en van Volbeat tot Queen. Ook spelen zij nummers van Pearl Jam, Led Zeppelin, ZZ top, Steppenwolf, Beatles, Foo Fighters, Robbie Williams en Jimmy Hendrix. Met hun groovy drum- en baspartijen, sterk gitaarspel en krachtige zang weten zij van begin tot eind het publiek bij hun strot te pakken.

Meer berichten