'In de Slag van 150' gaat woensdag 28 augustus weer op pad om vervolgens met 12 skeeleraars, twee fietsers en twee verzorgers in drie dagen naar Gameren te skeeleren.
'In de Slag van 150' gaat woensdag 28 augustus weer op pad om vervolgens met 12 skeeleraars, twee fietsers en twee verzorgers in drie dagen naar Gameren te skeeleren.

De skeelersoap van In de Slag van 150 en JOOP

Wekelijks razen de skeeleraars van stichting In de Slag van 150 over de dijken van de Bommelerwaard. Met voorop twee fietsers die het tempo bepalen en de groep begeleiden. Naast de wekelijkse trainingen organiseren zij ieder jaar een grote tocht. Deze tocht is bedoeld om op een sportieve manier mensen in de omgeving te kunnen helpen. Dit jaar is de stichting aangeschreven door JOOP.

Bommelerwaard - Vijf jaar geleden is stichting 'In de Slag van 150' ontstaan met het doel op een sportieve manier mensen in de Bommelerwaard te kunnen helpen. Vele kilometers worden er op een jaar gemaakt om het jaar af te maken met een uitdagende skeelertocht.

'In de Slag van 150' gaat woensdag 28 augustus weer op pad om vervolgens met 12 skeeleraars, twee fietsers en twee verzorgers in drie dagen naar Gameren te skeeleren. De tocht begint in Wardenburg. Je zult vast denken: Dat is een makkie! Het lijkt alsof het een makkelijke tocht wordt, omdat Waardenburg aan de andere kant van het water ligt. Maar helaas, Wardenburg is een plaats in Duitsland op ongeveer 300 kilometer afstand.

De binnenkomst zal zijn in Gameren bij JOOP, de organisatie waar ook voor wordt geskeelerd. JOOP organiseert de nodige activiteiten om jong en oud in het dorp in beweging te houden. Hier hebben zij een heel mooi gebouw voor, en hebben dit helemaal gerenoveerd. Helaas is het nog niet gelukt om de keuken onder handen te nemen. En daarom is de stichting opgeroepen.

Natuurlijk heeft de stichting daarbij ieders hulp nodig. Zaterdag 31 augustus staat de binnenkomst gepland. Alwaar JOOP een hoop leuke activiteiten heeft georganiseerd. Er zijn dan verschillende spellen, en voor een kleine bijdrage kun je iets lekkers nuttigen bij de friet- of hamburgerkraam. Vanaf 14.00 uur zullen de skeeleraars live te volgen zijn op het scherm. Aan het eind van de dag worden de opbrengsten geteld, en zal de stichting deze verdubbelen om tot een nieuwe keuken te komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden