Er gaat niets boven...

Door Jelmer aan den Toorn

...Groningen. Nou, dat durf ik wel te betwisten hoor. De reclameslogan dan hè. Topografisch gezien gaat er inderdaad, qua Nederland, niet veel boven Groningen. Voor wat betreft die reclameslogan; Groningen is mooi, maar om nou te zeggen dat niets erboven gaat… Afgelopen weekend was ik met een zeskoppig gezelschap, mijzelf meegerekend, in de stad Groningen. We hebben een gezellig weekend gehad, waarbij we vooral getest hebben waarom Groningen een studentenstad pur sang is. Van het ene terras naar het andere dus. Dat betekent dat je vooral in de binnenstad vertoeft. Niet overal even netjes, sommige hoekjes waren zelfs ronduit smerig, maar dat heb je met veel uitgaande studenten en jongeren al gauw denk ik. Het hotel waarin we verbleven, toepasselijk genoeg The Student Hotel, was echt een prima hotel. Keurige kamers en vriendelijke service, wat wil een hotelgast nog meer. Eten en drinken in Groningen is prijstechnisch gezien vergelijkbaar met alle andere steden die we al bezochten, dus daar hoef je het ook niet voor te laten. De Groninger binnenstad is best mooi, er staan mooie oude panden en natuurlijk ook architectonische mislukkelingen die in het kader van vernieuwing de plank volledig misgeslagen hebben, naar mijn mening. Zo is het overal wel iets. Conclusie na afgelopen weekend; de stad Groningen is leuk en de moeite waard.

Mijn vorige column kwam vanuit de Provence, deze gewoon weer uit het Rossumse. We hebben een fantastische vakantie gehad, Frankrijk was ons goed gezind! Zon, zon en nog eens zon. Muggen, muggen en nog eens muggen ook, dat was wel een beetje jammer. De camping waar we een tent gehuurd hadden, ligt aan een moerasachtig stilstaand water, waarschijnlijk kwamen daar die muggen vandaan. Vooral 's avonds vielen ze ons lastig en werden we veelvuldig verblijd met hun bezoekjes aan ons lichaam. Soms had je het gelukt dat je ze naar de muggenhemel kon helpen voordat ze toegeslagen hadden, maar nog vaker kwam je er te laat achter dat jouw bloed toch wel erg lekker schijnt te zijn.

Het mocht de vakantiepret echter niet drukken. De twee weken daar zijn voorbij gevlogen, net zoals ondertussen de eerste week werken na de vakantie. Voor je het weet zit je alweer helemaal in het oude en vertrouwde ritme. Niks mis mee natuurlijk, maar nog een paar weken extra in Frankrijk daar was ook niks mis mee geweest.

Een vakantie kan sowieso niet lang genoeg duren toch? Op een gegeven moment staat de orde van de dag ook weer aan de deur te kloppen en dan is het ook wel weer goed om daar gehoor aan te geven. Gewoon weer toewerken naar de volgende vakantie, waar die dan ook mag zijn.

Oh ja, we hebben nog wel besloten dat we de loterij gaan winnen en dan een huis in Frankrijk kopen. Een vakantiehuis hoor, geen paniek. Gewoon om een paar keer per jaar naartoe te gaan. Auto in de garage erbij, zodat we gewoon met het vliegtuig op en neer kunnen, wel zo makkelijk. Zwembadje in de tuin. Het liefst op een berg met niet al te veel buren. Hoeft niet groot te zijn, als we maar een stuk of zes slaapkamers hebben, een lekker ruime keuken een groot terras buiten.

Nu nog even die loterij winnen. Of blijven dromen...

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden