Michel Kooijman, hier nog in het rood/zwart van Zuilichem, is bij GVV'63 een absolute versterking. De grillige aanvaller kan een complete verdediging uiteen spelen.
Michel Kooijman, hier nog in het rood/zwart van Zuilichem, is bij GVV'63 een absolute versterking. De grillige aanvaller kan een complete verdediging uiteen spelen. (Foto: Wout Pluijmert)

GVV'63 gaat zich niet verschuilen

Nadat de KNVB eerst de competitieindelingen had vrijgegeven is er inmiddels geloot voor de voorronde van de KNVB-districtbekers. Voor onze regioclubs kwamen er de volgende poule indelingen uit.

door Wout Pluijmert

Aalst/Zaltbommel - In de categorie A gaan twee clubs door naar de eerste knockoutfase. In poule 55 treffen de rivalen Roda Boys/Bommelerwaard en Nivo Sparta elkaar op zaterdag 14 september. Een week later begint de competitie.

Categorie A: Poule 55: Emplina, Nivo Sparta, Roda Boys/Bommelerwaard, WSC. Poule 57: CDW, Theole, Tricht, WNC.

In de poules van categorie B gaan alleen groepswinnaars door. In Poule 23 zijn drie streekclubs aan elkaar gekoppeld met daarbij de derby tussen Hedel en jan van Arckel. Ook aardig is het vtreffen tussen Alem en DSC in poule 74.

Categorie B: Poule 5: RKVSC, TGG, Wilhelmina. Poule 19: RKTVC, Herovina, Ophemert, GVV'63. Poule 22: Ameide, BZC'14, HSSC'61, Peursum. Poule 23: FC Engelen, Hedel, Jan van Arckel, Well. Poule 28: Haaften, SCZ, SV Noordeloos, Teisterbanders. Poule 74: Alem, BZS, DSC, Kerkwijk. Poule 77: ASH, IFC (za), Sliedrecht 2, VVAC. Poule 79: HRC'14, MVV'58, SCR, Leerdam Sport.

Serieus
GVV'63 heeft met RKTVC, Herovina en Ophemert als tegenstanders een goede kans om zich voor de tweede ronde te kwalificeren. "Dat zijn wij denk ik wel aan onze stand verplicht. Ik neem het bekertoernooi heel serieus en zie het niet als een verlengstuk van het oefenprogramma", vindt trainer Denny van Geffen. Hij hoopt met een versterkte selectie verder te gaan op de wijze waar de ploeg het vorig seizoen in de slotfase in de middenmoot eindigde. "Toen stond het team eindelijk goed maar nu kan ik zes nieuwe spelers gaan inpassen. Stuk voor stuk spelers die kans maken om zich in de hoofdmacht te spelen. Nieuw op sportpark Maartenshof zijn Maverick van Maaren (Roda Boys/Bomm.), Patrick Kooijman, Michel Kooijman (beiden Zuilichem), Karim Kaaouass (VFC Zwaluw), Dennis van Riel (Haaften) en Jeffrey van der Meijden (Herovina). "Het moet komend seizoen vooral stabieler worden. Niet de ene week een tien en een week later een drietje. Ik heb daar straks wel vertrouwen in. Wie gaat spelen gaan we in de voorbereiding bekijken. Duidelijk is dat de concurrentie is toegenomen. Ik heb in alle linies meer mogelijkheden."

Van Geffen krijgt er met Michel Kooijman en Jeffrey van der Meijden aanvallers van formaat bij. Beiden kwamen al eens uit in de eerste klasse. Bovendien zal de gemakkelijk scorende Mathijs Libbers beschikbaar zijn. Hij zal zich met Kooijman en Van der Meijden als secondanten als een vis het water voelen. "Als ik het plaatje nu bekijk, dan staat er straks een prachtig elftal dat meer in balans kan zijn." Dat zal GVV'63 een aantal flinke stappen hoger kunnen brengen. Van Geffen verschuilt zich niet. "Er zal veel van onze competitiestart afhangen. Maar wij moeten in de derde klasse D een rol van betekenis gaan spelen. Daarbij zie ik GDC, Zwaluwe en vooral ONI, met veel voormalige spelers van vv Dongen als belangrijkste concurrenten. Ook NOAD'32 dat uit de tweede klasse komt blijft altijd gevaarlijk. Dan is er natuurlijk ook de derby met BZC'14. Voor veel spelers de clash van het jaar." Op 8 augustus heeft Van Geffen zijn selectiegroep voor het eerst bij elkaar. Hij trekt eerst twee weken met tweede trainer Arnold Kooijman op waarna hij met zijn A-selectie een eigen weg kiest

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden