RKVSC keert na een teleurstellend verblijf van een seizoen in het zaterdagvoetbal terug naar de zondag. Daar wordt op meer succes gerekend.
RKVSC keert na een teleurstellend verblijf van een seizoen in het zaterdagvoetbal terug naar de zondag. Daar wordt op meer succes gerekend. (Foto: Wout Pluijmert)

Rood, zwart en wit kleuren van BZC'14

De oprichting van BZC'14 is definitief. De voetbalclubs Brakel en Zuilichem zijn volledig samengesmolten tot één grotere vereniging: de Brakel/Zuilichem Combinatie. De toevoeging 2014 dateert vanaf het moment dat de jeugdafdelingen van de beide Waalclubs zijn samengegaan.

door Wout Pluijmert

Brakel - De club zal de trainingen en wedstrijden op het sportpark in Brakel gaan afwerken. Lars Pijlman is de eerste voorzitter van de fusieclub. De 52-jarige directeur/consultant van een adviesbureau is voormalig speler en jeugdtrainer van Brakel. Hij wordt bij het leiden van de club ondersteund door acht commissarissen. Vijf met een Zuilichem-achtergrond en drie met een Brakel-verleden. Zij verdelen de diverse taken binnen BZC'14. Het eerst elftal komt in het nieuwe seizoen uit in de derde klasse D. BZC'14 krijgt daarin met de volgende tegenstanders te maken: GDC, GVV'63, Haaften, MVV'58, NEO'25, NOAD'32, ONI, BLC, SV Capelle, Sparta'30, TSVV Merlijn, Vuren, Zwaluwe.

De leden hebben gestemd over de clubkleuren voor de vereniging. Er is met een meerderheid van 128 tegen 87 stemmen gekozen voor een rood/zwart/wit tenue. Daarin komen de clubkleuren van het voormalige Brakel en Zuilichem terug. Hoofdtrainer wordt Hans de Jong. De club heeft Emiel de Bruijn bereid gevonden om het tweede elftal van BZC'14 te gaan trainen en te begeleiden. Daarnaast zijn de nieuwe jeugdteams ingedeeld. Belangrijk voor de club, want juist deze groep is de toekomst van de nieuwe fusieclub, die op termijn een nieuw sportpark krijgt.

Stapje terug
Waar BZC'14 een nieuwe weg inslaat heeft Heerewaarden moeten besluiten met het eerste elftal te stoppen met prestatief voetbal. In het net afgelopen seizoen kon het elftal geen wedstrijd winnen en kon soms niet eens een team op de been brengen waardoor het ook nog eens strafpunten kreeg. De keeper moest maar liefst 155 keer de bal uit het net halen. Scoren deed het team in 26 wedstrijden slechts 7 keer. Aanleiding voor het bestuur om het team van de bijna 80-jarige club voor komend seizoen niet meer bij standaardteams in te schrijven. Eugène Geenen blijft ondanks alles ook volgend seizoen trainer van het zo geplaagde team, dat zelf niet zo met al die nederlagen zat. De groep werd aan het einde van het seizoen zelfs met de platte kar door het dorp gereden.

RKVSC naar zondagvoetbal
RKVSC keert na een verblijf van één seizoen in het zaterdagvoetbal snel terug naar voetbal op zondag. Het bestuur komt met het volgende statement: 'Het eerste elftal heeft helaas niet het gewenste resultaat bereikt in de zaterdagcompetitie. RKVSC 1 zal dan ook volgend seizoen weer terugkeren naar de zondagcompetitie. De trainer voor volgend seizoen is een oude bekende van de club, evenals zijn assistent. Het duo Ad Schippers en Marco Piels keert terug naar De Peperd. Dat belooft volop gezelligheid tijdens trainingen, wedstrijden en zeker ook in de kantine. Als de gezelligheid in het team zit, dan zal resultaat hopelijk snel volgen. We gaan het meemaken volgend seizoen.' De selectie van RKVSC blijft vrijwel geheel intact. De ervaren Ad Schippers hoopt met zijn team in de zondag vijfde klasse weer de nodige punten bijeen te kunnen gaan voetballen.

De toppers Nivo Sparta en WNC komen uit in de 1e klasse C. Wij zijn benieuwd wanneer beide clubs in de derby tegenover elkaar staan.

Meer berichten