Door de finaleplek heeft De Steen een bedrag van 750 euro gewonnen. Als ze de finale winnen, krijgen ze ook nog eens 2.500 euro!
Door de finaleplek heeft De Steen een bedrag van 750 euro gewonnen. Als ze de finale winnen, krijgen ze ook nog eens 2.500 euro!

De Steen in finale Dorpshuis van het jaar 2019!

Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp of de wijk? Wie wint de titel 'Dorpshuis van het jaar 2019'? De zes finalisten zijn bekend, de strijd kan beginnen! En leuk nieuws: MFC de Steen in Heerewaarden staat ook in de finale!

Heerewaarden - Voor het derde jaar op rij wordt hét 'Dorpshuis van het Jaar' gezocht. Net als in voorgaande jaren strijden dit jaar zes dorpshuizen om de prestigieuze titel. Via www.dorpshuisvanhetjaar.nl hebben zich veel mooie, leuke, inspirerende en innovatieve ontmoetingsplekken aangemeld. De wedstrijd mag dan Dorpshuis van het Jaar heten, maar alle ontmoetingsplekken in Gelderland, zowel in stad als dorp, konden zich aanmelden.

Een deskundige jury heeft vervolgens de aanmeldingen beoordeeld en de volgende zes finalisten geselecteerd: MFC Doelum in Renkum,'t Dorpshuus in IJzerlo, Dorpsaccommodatie Rietmolen, Buurthuis 't Huukske in Arnhem, het Stadshuus in Lochem en MFC de Steen in Heerewaarden.

Op TV
Angelique Krüger van Omroep Gelderland doet wederom verslag van de wedstrijd en gaat langs bij de zes finalisten. Tijdens zeven afleveringen, die in het najaar worden uitgezonden, gaan de genomineerden de strijd met elkaar aan. Alle finalisten krijgen 750 euro. Het winnende dorpshuis krijgt bovenop die 750 euro nog 2.500 euro én de titel 'Dorpshuis van het Jaar 2019'.

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden via www.dorpshuisvanhetjaar.nl.

Thema's
Voor de verkiezing zoekt Omroep Gelderland dé plek in een dorp of wijk in Gelderland waar mensen elkaar ontmoeten. Een plek voor en door inwoners. Ook dit jaar zijn er drie hoofdthema's waarop de finalisten beoordeeld worden. Zo wordt er gekeken naar de activiteiten die de ontmoetingsplek organiseert rondom het thema 'sport en bewegen'. Verder worden de uitstraling en de toegankelijkheid van het dorpshuis in de beoordeling meegenomen.

De verkiezing 'Dorpshuis van het Jaar' is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Omroep Gelderland en Provincie Gelderland.

Meer berichten