Stichting SEM is sinds 2011 op de achtergrond betrokken bij de Drielse Kermis.
Stichting SEM is sinds 2011 op de achtergrond betrokken bij de Drielse Kermis.

SEM helpt mee met kermis in Kerkdriel

De Drielse kermis komt er weer aan! Van 13 tot en met 16 juli staat de grootste en gezelligste kermis uit de regio op het Mgr. Zwijsenplein. Met de vele horecagelegenheden is het een aantrekkelijk kermisterrein. Deze typische, gezellige volkskermis staat in de kermiswereld zeer goed bekend.

Kerkdriel - Zo'n acht jaar geleden tekende de verantwoordelijk wethouder voor het eerst een uitbestedingsovereenkomst met een kermisorganisator. Tot die tijd organiseerde de gemeente Maasdriel de kermis zelf en sloot contracten af met de individuele kermisexploitanten. "Maar de manier waarop de uitbesteding in 2011 plaatsvond, verdiende niet de schoonheidsprijs en had een ware volksopstand tot gevolg", aldus Stichting Evenementen Maasdriel.

Jong tot oud kijkt het hele jaar uit naar de tweede week van juli en de vrees was dat het karakter van de kermis niet behouden kon blijven. In allerijl werd Stichting Evenementen Maasdriel (SEM) opgericht dat in overleg ging met de gemeente en de kermisorganisator met als doel het behouden van de kermis zoals we gewend waren. "SEM heeft sinds die tijd er mede voor gezorgd dat de mix van attracties goed is en dat de ritprijzen laag blijven, daarnaast vervullen we een adviserende rol."

Nieuwe aanbesteding
Vorig jaar heeft de gemeente een nieuwe aanbesteding gedaan en is besloten voor de komende jaren in zee te gaan met Theater Technisch Compagnie. SEM heeft hier geen rol in gehad, maar heeft inmiddels wel met de nieuwe exploitant rond de tafel gezeten en is in het volste vertrouwen dat ook deze organisator weer een mooie kermis gaat neerzetten.

Nieuwe website
"Met de woorden van de Russische politicus Lenin 'vertrouwen is goed, controle is beter' in gedachten, willen we ook de hulp van de Drielse inwoners inroepen om er voor te zorgen dat dat de kermis inderdaad is zoals de mensen het willen hebben." Dat is de belangrijkste reden voor het opzetten van een website, www.drielsekermis.nl, en een facebookpagina (kermiskerkdriel) waar alle opmerkingen, klachten en aanbevelingen van kermisbezoekers welkom zijn.

Hoe meer informatie hier binnenkomt hoe beter zij kunnen bijsturen. Vrijwilligers die bij willen aansluiten en zich willen inzetten voor het behoud van de Drielse Kermis zijn ook zeer welkom.

Regelgeving
"Helaas is er het feit dat de regelgeving die vanuit de overheid op de kermis neerdaalt steeds heftiger wordt. Dan gaat het niet alleen om het reduceren van muziekgeluid, het rookverbod, het gebruik van plastic bekers, de aanwezigheid van EHBO en beveiligers, want dat is nog wel te billijken. Vanuit Den Haag komen er op het gebied van brandveiligheid dusdanige onrealistische eisen op ons af, die zodanige vormen beginnen aan te nemen dat gevreesd moet worden voor het behoud van de Drielse Kermis in de toekomst", aldus SEM. Op dit moment vertaalt zich dat al in een grote vermindering van het toegestane aantal attracties op het kermisterrein. "Er is wel een brandbrief gestuurd naar Den Haag, maar er bestaat in ieder geval bij SEM de grote vrees dat dit niet tot verbetering van de regelgeving zal leiden."

Aanspreken
"Kijkt u eens op onze site en onze facebookpagina en laat een berichtje achter of spreek een van ons eens aan. Wij zien u graag weer op de Drielse Kermis van 13 tot 16 juli."

Kijk voor meer info op www.drielsekermis.nl of facebook.com/kermiskerkdriel.

Meer berichten