Kasteel Ammersoyen is één van Nederlands best bewaarde middeleeuwse kastelen, gebouwd rond 1300.
Kasteel Ammersoyen is één van Nederlands best bewaarde middeleeuwse kastelen, gebouwd rond 1300. (Foto: WOLLOF-TIEL-0621822991)

Kersenparty bij kasteel Ammersoyen

door de redactie

ProRail-directeur en CvdK sprekers

Wegens groot succes van de voorgaande edities, vindt De Nationale Kersenparty ook dit jaar weer plaats. Dat gebeurt vrijdag 28 juni op kasteel Ammersoyen.

AMMERZODEN - De Nationale Kersenparty is een zakelijk netwerkevent van de regio FruitDelta Rivierenland en kan rekenen op de aanwezigheid van honderden regionale en nationale ondernemers, bestuurders en andere decision makers.

De organisatie en coördinatie van het evenement wordt verzorgd door FruitDelta Rivierenland. Medeorganiserende gastgemeenten zijn Zaltbommel en Maasdriel.

Met de Nationale Kersenparty geeft de regio FruitDelta Rivierenland een visitekaartje af van de streek. Daarvoor slaat zij de handen ineen met verschillende streekproducenten. Zij trakteren de bezoekers in tal van horeca- en streekstands op een preuvenement van de heerlijkste en meest trotsmakende streekproducten.

Kasteel Ammersoyen is een beeldend voorbeeld van de indrukwekkende cultuurhistorische objecten die onze regio rijk is. Het is één van Nederlands best bewaarde middeleeuwse kastelen, gebouwd rond 1300. Uiteraard kunnen de gasten er een rondleiding met gids krijgen en genieten van de expositie in het kasteel.

Tijdens het feest maken ook Pier Eringa en John Berends hun opwachting als sprekers. Pier Eringa is president-directeur bij spoorbeheerder ProRail. Deze Gelderlander heeft veel veranderd binnen ProRail en is regelmatig te gast bij diverse televisie- en radioprogramma's. Hij beperkt zich niet tot een bepaalde sector of regio. Zo wist hij als nieuwkomer in de zorg het Albert Schweitzer-ziekenhuis in Dordrecht op te tillen.

John Berends is op 6 februari 2019 geïnstalleerd als commissaris van de Koning. Als voorzitter van zowel Provinciale Staten als Gedeputeerde Staten is hij het gezicht van de provincie.

De regio FruitDelta Rivierenland is trots op het ondernemerschap binnen de regiogrenzen. Hier worden producten en diensten van hoogstaande kwaliteit geleverd. Een aantal van deze ondernemers presenteren zich als partners op de Nationale Kersenparty. Daarnaast verlenen ook andere organisaties hun medewerking, zoals Gelders Landschap & Kasteelen, Cultuurfestival Bommelerwaard en ProefLokaal Bommelerwaard.

Binnen de regio FruitDelta Rivierenland werken overheid, ondernemers, onderwijs/onderzoek en ondernemende burgers samen om het gebied te ontwikkelen en te versterken. In de naam staat 'Fruit' letterlijk voor een bekend product uit onze regio. In figuurlijke zin staat het voor de opbrengsten van tuinbouw, agrilogistiek en toerisme. 'Delta' staat voor het unieke, centraalgelegen rivierenlandschap. FruitDelta Rivierenland richt zich op drie economische speerpunten: agribusiness, economie en logistiek en recreatie en toerisme.

Meer info over de kersenparty:

nationalekersenparty.nl

Meer berichten