Column: De man met de leren hoed

Door Jelmer aan den Toorn

De komkommertijd komt er weer aan. De zomer is officieel begonnen en daarmee is ook weer de tijd aangebroken dat er weinig boeiends op televisie is, want met een beetje geluk brengen we de aankomende tijd vooral buiten door. Het is de tijd dat het nieuws bij elkaar gesprokkeld moet worden, omdat er weinig gebeurt. Mensen zijn op vakantie, mensen gaan op vakantie, her en der is er nog een activiteit, maar iedereen is vooral aan het genieten van de zomer. Deze week in ieder geval hoop ik, want de weergoden zijn ons gunstig gestemd. De één vindt het iets te gunstig, de ander kan het prima hebben. Zo hebben we in ieder geval weer gespreksstof.

Ik zit nog niet echt in de komkommertijd, want het waren weer hectische weken. De Rossumse fanfare hield samen met hun Alemse collega's een geweldig promconcert in het park in Rossum en ik mocht de 'natte' horeca verzorgen namens het dorpshuis. De Rossumse Dorpsquiz kreeg zijn vervolg met een puzzelwandeltocht, die ik mede mocht organiseren. De buurtvereniging van de gezelligste straat van Rossum hield het jaarlijks uitje, ook daar mocht ik me mee bemoeien. Ondertussen vond mijn baas het ook gewoon fijn dat ik wekelijks veertig uur mijn best deed voor hem. U ziet het, rommelt allemaal lekker door en van komkommertijd in mijn leven nog geen sprake.

Gelukkig heb ook ik wat anders moois in het vooruitzicht, want de vakantie komt er weer aan. Misschien wist u het al uit eerdere berichten van mijn hand, maar ik ben een fervent Frankrijkganger. Uiteraard sta ik ervoor open om mijn horizon te verbeden, maar Frankrijk blijft op de één of andere manier toch wel in de bovenste regionen van het vakantielandklassement aanwezig. De volgende column die u van mij hier kunt lezen zal dan ook in Frankrijk geschreven worden, want nog een kleine twee weken en dan stappen mijn vriendin en ik samen met de kinderen in de auto richting het zuiden van La Douce France.

In de regio van Avignon hebben we een tent gehuurd en daar zullen we ruim twee weken ons vertier zoeken. En dat gaat zeker te weten lukken. Het cultuurfestival van Avignon, de mooie wijnstreek waarin we vertoeven, een chateau hier en daar, het zal allemaal bijdragen aan ongetwijfeld weer een geslaagde vakantie. De camping heeft een zwembad, wat dan weer in een groot deel van het vermaak voor de kinderen voorziet. Ik twijfel er niet aan dat ze ook weer de nodige vakantievriendjes en -vriendinnetjes zullen maken, dus ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat ook zij weer een fijne vakantie zullen hebben. Maar zoals gezegd, ik zal u ervan op de hoogte brengen vanaf locatie.

Voordat de vakantie aanbreekt gaat mijn oudste zijn laatste week op de basisschool in en dat betekent in Rossum altijd dat er door de schoolverlaters een musical op de planken gebracht wordt. Al weken, als het niet maanden is, giert de spanning door de lijven en wordt er druk gerepeteerd om op knallende wijze afscheid te nemen van de basisschooltijd. Als vader ben ik nu al trots op mijn zoon en ik denk dat, als het zover is, er nog wel wat traantjes zullen vloeien. U hoort het nog wel.

Dan nog even over de man met de leren hoed…of wacht, geen ruimte meer…nou ja, dat komt nog wel een keer dan...

Meer berichten