De schoonmaakactie van het klompenpad is een initiatief van de dorpsraad in Well en wordt gefaciliteerd door de gemeente Maasdriel.
De schoonmaakactie van het klompenpad is een initiatief van de dorpsraad in Well en wordt gefaciliteerd door de gemeente Maasdriel.

Bovenbouw Hoeksteen ruimt zwerfafval op

De bovenbouwleerlingen van basisschool De Hoeksteen in Well hebben woensdag zwerfafval geruimd langs de route van het Klompenpad, de Maas en de Oude Maas. De leerlingen werden ontvangen in het Wellse Veerhuis waar ze een presentatie kregen van Peter Hoefsloot over de natuur en de gevolgen van zwerfafval.

Well - Bij de stranden aan de Maas in Well vormt zwerfafval een jaarlijks terugkerend probleem. In de zomer maken recreanten intensief gebruik van de stranden en laten dan regelmatig heel veel troep achter. Het resultaat na een zonnig weekend is al snel 20 volle zakken achtergelaten afval.

Onder begeleiding van de leraressen, vrijwilligers van het klompenpad Het Baanbrekerspad en dorpsraad Well gingen de kinderen aan de slag. Muziekcoach Carola Doop zorgde voor extra sfeer door leerlingen een opruimlied aan te leren.

Tijdens het opruimen werd van alles en nog wat gevonden: een accu, een stoel, een achtergelaten partytent en heel veel flesjes, blikjes, sigarettenpeuken, bierdopjes en daarnaast ook heel veel stukken plastic. Naast heel wat zakken zwerfvuil leverde de actie vooral bewustwording op bij de kinderen. Daarnaast was er bij de leerlingen grote verbazing en verontwaardiging over alles wat ze hadden gevonden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden