Vader Erik trots tussen de kampioenen. Links Bart en rechts Rob Goesten.
Vader Erik trots tussen de kampioenen. Links Bart en rechts Rob Goesten. (Foto: Marco Oomen)

Bommelse helden uit Ammerzoden

Vorige week werd het eerste elftal van Nivo Sparta uit Zaltbommel kampioen in de tweede klasse KNVB. Dit leverde het elftal een promotie op naar de eerste klasse. De gebroeders Goesten uit Ammerzoden, Bart en Rob, maakten deel uit van dit kampioenselftal. Reden genoeg om eens even te vragen aan de heren hoe dit nu toch precies in elkaar steekt.

door Robert van Dijk

Ammerzoden/Zaltbommel - Rob en Bart maken deel uit van een gezin met drie voetballende broers, welke allemaal volgend jaar uitkomen in de eerste klasse. Broer Giel, de middelste van het drietal schittert al een paar seizoenen bij, wellicht een concurrent in het volgende seizoen, WNC uit Waardenburg. Bart (25), de oudste van de drie heeft al eens aan het niveau van de eerste klasse geproefd. Hij kwam twee seizoenen uit voor Roda Boys in Aalst. Daar voetbalde hij wel samen met zijn broer Giel.

Rob (20), de jongste telg van het gezin, kwam naar Nivo Sparta bij de B-junioren. Hij had toen al een opleiding gevolgd bij de talenten van RKC, Willem II en FC Den Bosch. Rob was gescout bij Jan van Arckel toen hij negen jaar was, echter zijn er niet zoveel keepers nodig, dus is het moeilijk door te stoten naar een BVO. Wie weet krijgt Rob nog een kans. Keepers gaan qua leeftijd wat langer mee. Rob is het blessureleed gelukkig nog bespaard gebleven. De basis van Robs carrière is toch wel degelijk thuis gelegd. "Wij voetbalde altijd thuis op de overloop en omdat ik de jongste was moest ik altijd keepen", memoreert Rob, "Bart en Giel probeerde dan zo hard als ze konden op de deuren te schieten." Nivo Sparta heeft de laatste jaren veel bijgedragen om van hem de keeper te maken die hij nu is. Zeker tijdens zijn laatste jeugdseizoen.

Bart kent wel wat blessureleed. Tot tweemaal toe scheurde hij zijn kruisband af en heeft daar ruime tijd voor moeten revalideren. Hier heeft de club, waar de jongens zijn begonnen, vorig jaar veel profijt van gehad. Als interimtrainer bracht Bart de 'Jantjes' naar de vierde klasse. Jan van Arckel 1 heeft dit jaar zichzelf, zonder Bart, staande gehouden en gaan volgend jaar weer in de 4e klasse uitkomen.

Bart zelf hoopt zijn mannetje te staan bij Nivo Sparta. "Ik hoop als buitenspeler een belangrijke rol te kunnen spelen bij Nivo Sparta. Het is altijd fijn als je er een paar in schiet en uiteraard een paar mooie assists bij de spits op zijn stropdas kan leggen. Wie weet kunnen we onze Giel nog een keer proberen te dollen bij WNC, maar dat is afhankelijk van de poule-indeling."

Op de vraag hoe Rob tegen het nieuwe seizoen aankijkt, krijg ik als antwoord dat hij net als dit seizoen elke wedstrijd onder de lat hoopt te staan. "Ik heb afgelopen seizoen al veel ervaring op mogen doen met de grote jongens uit de amateurwereld. Dat vind ik alleen al super vet." Op de foto zien we de apetrotse vader Erik van wie ze de genen hebben, volgens zijn eigen zeggen. Echter in een interview uit 2014 lees ik terug dat het voetbalbloed ook zomaar van moeder zou kunnen komen...

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden