Afgelopen weekend is 'Varen de Waal' feestelijk geopend. De gemeente hoopt hier meer toeristen mee te trekken.
Afgelopen weekend is 'Varen de Waal' feestelijk geopend. De gemeente hoopt hier meer toeristen mee te trekken. (Foto: Wesley de Wit)

Varen op de Waal gelanceerd!

'Varen op de Waal' werd zaterdag op feestelijke wijze gelanceerd. Met dit initiatief wil de gemeente Zaltbommel meer toeristen naar het gebied van de drukst bevaren rivier van Europa te trekken.

Zaltbommel - Vorig jaar was de veerdienst, met bijna 7.000 betalende toeschouwers, al een groot succes. En in de komende jaren wil de gemeente Zaltbommel dat aantal uitbreiden, met als doelstelling 20.000 betalende bezoekers per jaar vanaf 2023. Door middel van het initiatief 'Varen op de Waal', waarbij ook het gehele gebied wordt betrokken, verwachten de initiatiefnemers aan deze ambitieuze doelstelling te kunnen voldoen. De veerpont, die met veertig kilometer per uur over de Waal scheert, brengt toeristen gemakkelijk van de ene naar de andere aanlegplaats, om daar alle verschillende bezienswaardigheden te kunnen aanschouwen.

Het is met de veertaxi een fluitje van een cent om in één dag van Zaltbommel naar het iconische Slot Loevestein te varen, de Batterij onder Brakel te bezichtigen en vervolgens in de binnenstad van Zaltbommel weer neer te strijken om van het historische centrum te genieten. Uiteraard is het ook mogelijk om je fiets mee de veerboot op te nemen, om zo bijvoorbeeld het Munnikenland en de Uiterwaarden bij Brakel te verkennen. Voor jong en oud is het initiatief 'Varen op de Waal' een prachtig dagje uit.

De prijs van een ticket bedraagt 12,50 euro per persoon, mits online of via de app gereserveerd, contant bedraagt een ticket 15 euro. Daarmee mag je de hele dag gebruik maken van de speciale vaardienst en alle veren van Riveer. Daardoor is het mogelijk om de overstap te maken naar de veerboot naar de overkant, richting Gorinchem en Vuren, of door te varen naar Woudrichem. Zelfs Hardinxveld kan op deze manier worden bereikt.

Website
Tegelijkertijd is ook de website www.varenopdewaal.nl gelanceerd. Deze website neemt toeristen bij de hand en leidt ze langs de vele hoogtepunten die deze prachtige streek rijk is. Ook staat er meer informatie over het parkeren en de plaatsen waar men op de boot kan stappen. De veerboot vaart in juni en september alleen in het weekend, terwijl deze in de maanden juli en augustus zeven dagen per week vaart.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden