In De Steen in Heerewaarden worden zondag 2 juni opnames gemaakt voor het programma Schatgraven van Omroep Gelderland. Je kunt die dag gratis voorwerpen laten beoordelen.
In De Steen in Heerewaarden worden zondag 2 juni opnames gemaakt voor het programma Schatgraven van Omroep Gelderland. Je kunt die dag gratis voorwerpen laten beoordelen.

Taxatiedag Schatgraven in De Steen

Ook dit jaar komt het team van Schatgraven, het tv-programma van Omroep Gelderland, weer op bijzondere Gelderse locaties. De derde taxatiedag voor het nieuwe seizoen is op zondag 2 juni in De Steen in Heerewaarden.

Heerewaarden - Je kunt die dag gratis voorwerpen laten beoordelen door één van de deskundige taxateurs. Samen met presentator Peter van den Hout worden er ieder jaar weer mooie ontdekkingen gedaan. Bezoekers komen informatie te weten over de herkomst van een voorwerp, hoe oud het is en wie het heeft gemaakt. Wie weet welke schatten er dit seizoen opduiken tussen schilderijen, kleurig speelgoed, breekbaar aardewerk en exotische snuisterijen?

Het team van taxateurs is een hechte ploeg, die al jaren meewerkt aan Schatgraven. Hun deskundigheid staat buiten kijf. Stuk voor stuk hebben ze een passie voor hun vakgebied en dat zie je terug op televisie. Er zijn deskundigen op het gebied van: poppenhuizen en speelgoed, textilia; boeken en grafiek; schilderijen; porselein en aardewerk; klokken; goud- en zilverwerk.

De taxaties vinden plaats tussen 11.00 en 16.00 uur. Er wordt gewerkt met nummertjes. Dus wie het eerst komt, is het eerst aan de beurt. Iedereen die om 16.00 uur binnen is en een nummertje heeft, wordt zeker geholpen.

Schatgraven is vanaf 11 augustus te zien bij Omroep Gelderland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden