De feestcommissie van het 70-jarig jubileum van RKVSC: Patrick Disseldorp, Corinne van Ballegooijen, Rietje Bergacker en Eef van Gameren.
De feestcommissie van het 70-jarig jubileum van RKVSC: Patrick Disseldorp, Corinne van Ballegooijen, Rietje Bergacker en Eef van Gameren.

RKVSC Velddriel viert 70-jarig jubileum

RKVSC bestaat 70 jaar en dat wordt natuurlijk gevierd, op Sportpark de Peperd. De feestcommissie, bestaande uit Corinne van Ballegooijen, Rietje Bergacker, Patrick Disseldorp en Eef van Gameren, heeft de koppen bij elkaar gestoken en een leuk programma in elkaar gezet. De officiële jubileumdatum was op 9 mei. Het feestweekend wordt gehouden op 1 en 2 juni.

door Christine van Beurden

Velddriel - Op zaterdag 1 juni zijn er van 11.00 tot 15.00 uur tal van voetbal gerelateerde activiteiten op het sportcomplex, zoals een snelheidsmeter, pannakooi, diverse springkussens en een zeephelling. Op zaterdagavond is er een feestavond met DJ Don en mysterie artiest. "We hopen op een mooie opkomst van leden en oud-leden om leuke herinneringen op te kunnen halen", aldus de feestcommissie. Op zondag zal het jaarlijkse '7 tegen 7-familievoetbaltoernooi' worden gehouden.

Historie
De club heeft een lange en rijke historie. RKVSC begon op een veldje nabij het Zwarte Paard aan de Voorstraat. De eerste wedstrijd werd gespeeld op het voetbalveld/weiland achter de woning bij Willem Hooijmans op het Buske. Dit weiland had een dubbele functie, want doordeweeks liepen er ook koeien. Na enkele jaren verhuisde men naar 'de Bieskamp', gelegen aan de A2, en hierna volgde het huidige complex aan de Veilingweg. De club groeide gestaag en er was volop bedrijvigheid. Niet alles ging vanzelfsprekend en de laatste jaren zijn er allianties aangegaan met andere verenigingen, zoals Hurwenen en Alem.

Terugkijkend op het afgelopen seizoen zijn de resultaten van het eerste elftal zwaar tegen gevallen. Het spelen op de zaterdag heeft helaas niet zo goed uitgepakt. RKVSC is een echte zondagsclub. Het tweede elftal is wel kampioen geworden en dat is uitgebreid gevierd natuurlijk. "Volgend jaar gaan we weer op zondag spelen en hopen dat het beter gaat draaien. "De sfeer is er niet minder om", aldus Rietje Bergacker. "RKVSC is gewoon een hele gezellig dorpsclub, lekker knus en iedereen kent elkaar."

"Vooruitkijkend wil je als club natuurlijk prominent aanwezig zijn. Soms is het beter vanuit de luwte te acteren en proberen uit te breiden wat je hebt", aldus Cor Van Heel. Van Heel is al jarenlang lid en vrijwilliger en draagt RKVSC een warm hart toe. "Anekdotes zijn er genoeg, daarvoor is het belangrijk dat we stilstaan bij zo'n mijlpaal als een 70-jarig jubileum. We willen een gezellige club blijven voor jong en oud. We zullen alle mogelijkheden open laten om de jeugd te laten voetballen en als het moet in een samenwerking. Hoewel de club nog bestaat uit 100 leden, blijven we natuurlijk trots op onze club. Trots zijn we ook op alle vrijwilligers en mensen die ooit betrokken waren en veel voor club betekend hebben. Hopelijk kunnen we gestaag verder gaan en over vijf jaar het volgende jubileum vieren. Maar eerst een mooi feestweekend!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden