Grenzeloos Loevestein neemt bezoekers mee naar 1621, de tijd dat Hugo de Groot gevangen zat op Slot Loevestein. Kom bij hem op bezoek en ontdek waarom hij opgesloten is.
Grenzeloos Loevestein neemt bezoekers mee naar 1621, de tijd dat Hugo de Groot gevangen zat op Slot Loevestein. Kom bij hem op bezoek en ontdek waarom hij opgesloten is. (Foto: )

Evenementen Slot Loevestein

Er is weer heel veel te beleven bij Slot Loevestein in de komende weken. Zo is er een middeleeuws kampement te bezoeken en kunnen bezoekers kennismaken met Hugo de Groot, prins Maurits en Johan van Oldenbarnevelt.

POEDEROIJEN - In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is voor iedereen van alles te beleven. In het museum leer je over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. Met spellen kom je meer te weten over kruit en wapens, en in de kelder kun je de ervaring van hoogwater voelen.

Middeleeuws kampement

Kom in het weekend van 25 en 26 mei een kijkje nemen in het middeleeuwse kampement van Bataille Krijgskunsten op Slot Loevestein. De ridders en soldaten van Bataille laten zien hoe een training in middeleeuwse vechtkunst er aan toe gaat. Bezoekers kunnen voelen hoe het is om een echt zwaard vast te houden, of om met een ridder op de foto te gaan. Kinderen kunnen meedoen aan de ridderschool in de arena. Op beide dagen zal om 13.00 en 15.00 uur een ridderschool starten. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Bloementocht

Struinen buiten de paden in het ruige Munnikenland rond Slot Loevestein op 2 juni. De gidsen nemen deelnemers mee langs de rivier en laten zien hoe mooi het Munnikenland is. Dwaal tussen de mooie bloemen, bekijk ze van dichtbij en zie hoeveel leven van insecten er is rond de bloemen. Het Munnikenland ligt langs de Waal en deelnemers mogen overal struinen. Reserveren via de site van staatsbosbeheer: www.staatsbosbeheer.nl.

Grenzeloos Loevestein

Dit evenement op 15 en 16 juni is één van de hoogtepunten van het jaar. Het is het voorjaar van 1621. Hugo de Groot zit gevangen op Slot Loevestein. Kom bij hem op bezoek en ontdek waarom hij opgesloten is. Wat zijn die gevaarlijke ideeën van hem dan precies? En wie bedacht die meesterlijke list met de kist? Tijdens Grenzeloos Loevestein reizen bezoekers terug naar 1621, de tijd van de Nederlandse Opstand en de 80-jarige oorlog. Ze leren niet alleen Hugo kennen, maar ontmoeten ook Prins Maurits en Johan van Oldenbarnevelt. Zij ruziën over leger, geloof en wie de baas is. Daarnaast is er een 17e eeuws kampement opgezet en kunnen bezoekers bij demonstraties zwaardvechten en paardentrainingen kijken. En er zijn verhalen. Heel veel verhalen.

Vaderdag

Cadeautip voor vaderdag! Neem de allerliefste en stoerste papa's op Vaderdag, 16 juni, mee naar de hamburgeravond voor echte mannen. Kies zelf de samenstelling van de hamburgers en geniet van een origineel Loevesteinbiertje. Reserveer online kaarten voor dit burgerfeest via www.slotloevestein.nl.

Midzomeravondstruintocht

Struinen buiten de paden in het ruige Munnikenland rond Slot Loevestein. De gidsen nemen deelnemers op 21 juni mee langs de rivier en laten zien hoe mooi het Munnikenland is. Na een zomerse dag is het heerlijk om in de avond nog buiten te zijn. Misschien komen deelnemers oog in oog te staan met de grote grazers zoals de konikpaarden en rode geuzen. Het Munnikenland ligt langs de Waal en deelnemers mogen overal struinen. In de schoolvakanties zijn er ook struintochten speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar. Reserveren kan via de site van staatsbosbeheer.

Promenadeconcert

Een unieke productie met een mix van koorzang, dans en poëtische voordracht in het kader van Cultuurfestival Bommelerwaard. Er zijn drie uitvoeringen op bijzondere locaties in de Bommelerwaard. Op 29 juni is de première op Slot Loevestein. De koorzang wordt verzorgd door het Zaltbommels Kamerkoor onder leiding van Irene Maessen, aaneengeregen door de voordracht van passende poëzie door Thom Ummels en op maat gemaakt ballet van balletschool Paulette Willemse. Het optreden zal plaatsvinden in de vesting onder de grote boom. Toegang tot de vesting is gratis. Een bezoek aan het kasteel maakt de culturele dag compleet. Slot Loevestein is deze dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en de reguliere toegangsprijzen gelden voor het kasteel.

Op 23 juni zou Slot Proevestein plaatsvinden, maar dit is door omstandigheden geannuleerd.

Slot Loevestein ligt aan Loevestein 1 in Poederoijen.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten en om te reserveren op de website van Slot Loevestein:

slotloevestein.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden