Dirkje de Leeuw en Kees de Jong zetten samen met de ondernemers en de gemeente Maasdriel De Zandmeren in Kerkdriel weer op de kaart.
Dirkje de Leeuw en Kees de Jong zetten samen met de ondernemers en de gemeente Maasdriel De Zandmeren in Kerkdriel weer op de kaart. (Foto: )

Van Battle Run tot suppen

Zondag 26 mei van 10.00 tot 17.00 uur laten De Zandmeren zich van hun bedrijvigste kant zien. De ondernemers aan de Zandstraat in Kerkdriel pakken dan extra uit. Je kunt deze open dag suppen, vliegvissen, beachvolleyballen, de Battle Run stormbaan bedwingen en een demonstratie drone-vliegen bijwonen. Dat is dan nog maar een kleine greep uit het programma. Om 14.00 uur opent wethouder De Vreede het nieuwe, veelbesproken pontje op de kop van de Zandstraat. Daarmee krijgen De Zandmeren er letterlijk een trekker bij.

Door Loeki Bruinink

KERKDRIEL - Dirkje de Leeuw is bedrijfsleider van Waterfeesten.nl. Kees de Jong is voorzitter van Ondernemersvereniging De Zandmeren Maasdriel. Samen maken ze deel uit van het open dag-team. Ze kijken uit naar 26 mei. Er zit zoveel variatie in het programma dat iedereen zich volop kan vermaken. Denk aan een braderie, rondvaarten, brandweerdemonstratie, optreden van Semper Crescendo en de aanwezigheid van de Dakar-truck. De Zandmeren hebben de afgelopen periode zo'n stevige ontwikkeling doorgemaakt. Dat verdient positieve aandacht, vinden ze. Zeker ook de jeugd zal verrast zijn door het aanbod van sportieve activiteiten op en rond de plassen. Het waterrijke gebied ligt er prachtig bij. Het strand is schoongemaakt, het struikgewas is gesnoeid. In de haven worden boten in gereedheid gebracht voor een nieuw waterseizoen. De ondernemers aan de Zandstraat zijn vastbesloten om dit recreatiegebied verder tot bloei te brengen. Onder aanvoering van Ondernemersvereniging De Zandmeren en met subsidie van Gemeente Maasdriel moet dat lukken. De Zandmeren hebben mensen van binnen en buiten de Bommelerwaard dan ook veel te bieden. Neem alleen al de drie jachthavens, de horeca, de ruime parkeergelegenheid en het zwemwater. Wie bij dat zwemwater aan blauwalg denkt, loopt hopeloos achter. Dankzij inventieve maatregelen wordt dat probleem onder controle gehouden. Het hele jaar door kun je zorgeloos recreëren.

Het trekpontje heeft lang op zich laten wachten. Maar vanaf 26 mei verbindt deze de kop van de Zandstraat met de tegenovergelegen landtong. Dat maakt het mogelijk een rondje Zandmeren te lopen. Basisschoolscholieren buigen zich op dit moment over een toepasselijke naam voor het trekpontje. De winnaar wordt 26 mei bekend gemaakt en mag meteen wethouder De Vreede assisteren bij de openingshandeling. Later in het jaar zal de gemeente het gebied rond de trekpont en de nieuwe wandelroute om het water verder inrichten. De plannen hiervoor houdt de gemeente nog even binnenskamers. Dirkje en Kees werken de komende dagen hun to-do-lijst verder af, samen met de ondernemers, gemeente en andere deelnemers aan de open dag. Het enige dat ze niet in hand hebben is het weer. Hoe dan ook zullen de bezoekers 26 mei ervaren dat de zon weer is gaan schijnen bij De Zandmeren.

Facebook.com/Recreatiegebied de Zandmeren

Loeki Bruinink
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden