R.C. Ker-Rolls is na het NK in februari geselecteerd voor deelname aan drie onderdelen; Jeugd Kwartet, Junior Kwartet en de Grote Groep.
R.C. Ker-Rolls is na het NK in februari geselecteerd voor deelname aan drie onderdelen; Jeugd Kwartet, Junior Kwartet en de Grote Groep. (Foto: )

R.C. Ker-Rolls behaalt mooi resultaat op EK in Italië

R.C. Ker-Rolls uit Kerkdriel is van 1 tot met 5 mei met het showteam naar de Europese kampioenschappen in Italië geweest. Deze vond plaats in Reggio Emilia in de buurt van Bologna. Op woensdag 1 mei is de bus 's ochtends vroeg vertrokken richting het zuiden, waar zij in de avond tegen 21.00 uur geheel volgens planning arriveerden.

KERKDRIEL - Het is een aantal jaar geleden dat zij deel hebben genomen aan het EK, maar dit was een mooie aanvulling op hun deelname aan het WK in oktober 2018 in Frankrijk. Het niveau op het EK ligt erg hoog. Naast Nederland hebben dan ook veel andere landen deelgenomen aan de wedstrijd, zoals Duitsland, Spanje, Italië, Portugal, Israël, Estland en Frankrijk. Op het EK is er gestreden in diverse categorieën; Kleine Groep, Jeugdgroep, Jeugd Kwartet, Junior Kwartet, Senior kwartet, Grote Groep en Formatierijden.

R.C. Ker-Rolls is na het NK in februari geselecteerd voor deelname aan drie onderdelen; Jeugd Kwartet, Junior Kwartet en de Grote Groep.

Met het nummer van het Jeugd Kwartet, genaamd Singing with a Swing, hebben zij een mooie achtste plek weten te behalen. Het was een moeilijke strijd, maar het is de vier jonge rijdsters, die allen voor het eerst schaatsten op het EK, gelukt om in de top 10 terecht te komen. Het Junior Kwartet heeft tevens een mooie achtste plaats weten te bemachtigen met het nummer Sound of Silence. Voor de Grote Groep was de strijd het zwaarst, de concurrentie van Spanje en Italië was enorm en zij zijn uiteindelijk geëindigd op een elfde plaats, met het nummer Universe Mission.

De wedstrijden hebben plaatsgevonden op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei. Na de prijsuitreiking en sluitingsceremonie is de groep zaterdagavond met een hele bus vol rijdsters, trainsters, choreograaf en supports weer terug richting Nederland gereden. Op zondagmiddag kwam de bus rond 14.00 uur aan bij MFC De Kreek, waar vele supporters die via de livestream het avontuur hebben gevolg op hen stonden te wachten.

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door het Sociaal Cultureel Fonds en vele andere die hun steentje hebben bijgedragen om dit avontuur waar te maken.

Audrey Tulkens
Meer berichten