Nanda Poulisse (links), zusje van missionaris Maria Poulisse, en Anja de Leeuw (rechts), de nieuwe voorzitter van de stichting.
Nanda Poulisse (links), zusje van missionaris Maria Poulisse, en Anja de Leeuw (rechts), de nieuwe voorzitter van de stichting. (Foto: )

Maasdriel steunt zijn missionarissen

Heel voormalig Maasdriel kent de Drielse missionarissen. Zij kunnen rekenen op zowel financiële als morele steun uit de gemeenschap. Dit jaar zal begin juli, in de week voorafgaand aan de kermis, voor de dertigste keer voor hen actie worden gehouden.

Door Mirjam Duijts-As

KERKDRIEL - Missionarissen waren vroeger een heel bekend begrip. Mannen en vrouwen die als priester of religieus ontwikkelingswerk gingen doen in de derde wereld. Op vakantie preekten zij hier vaak met groot enthousiasme over in de plaatselijke parochiekerk wat weer heel aanstekelijk werkte bij jongeren. Nanda Poulisse, zusje van missionaris Maria Poulisse, vertaalt hun missie graag door het woord passie. "Het is deze passie mede versterkt door het geloof die hen de kracht geeft zo vele jaren zich ver van huis in te zetten voor een betere wereld."

Audrey Tulkens
Meer berichten