Tot en met zondag 14 april worden er rondleidingen gegeven door Ammersoyen en kom je meer te weten over geschiedenis van het kasteel en de vroegere bewoners.
Tot en met zondag 14 april worden er rondleidingen gegeven door Ammersoyen en kom je meer te weten over geschiedenis van het kasteel en de vroegere bewoners. (Foto: )

Museumweek in Ammersoyen

Deze tweede week van april is het Nationale Museumweek. In Kasteel Ammersoyen worden tijdens deze speciale week rondleidingen gegeven door een gids. Zo kom je meer te weten over de geschiedenis van het kasteel en de vroegere bewoners. De gids licht ook enkele van de pronkstukken uit de collectie van Ammersoyen uit.

Ammerzoden - Dit Gelderse kasteel, dat rond 1300 gebouwd werd, is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in Nederland. Het interieur heeft zijn middeleeuwse karakter behouden, met onder meer een ridderzaal, een vrouwenverblijf, torenkamers en trappen in de metersdikke muren.

Poortkamer
Op de museumzolder krijg je aan de hand van de archeologische collectie een beeld van het leven op het kasteel door de eeuwen heen. Bezoekers hebben ook de gelegenheid om de nieuw opengestelde poortkamer te bezichtigen waarin het replica pronkharnas van de middeleeuwse hertog Willem I van Gelre tentoongesteld wordt.

Rondleidingen
De rondleidingen worden gegeven tot en met zondag 14 april om 11.30 uur en 13.30 uur. De rondleiding duurt ongeveer 70 minuten. De entree bedraagt 9,50 euro (volwassenen) en 5,25 euro voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar. Reserveren voor de rondleiding is niet nodig.

Meer berichten