Het meest populaire onderdeel van de Promenadeloop wordt altijd gevormd door de Scholierenlopen.
Het meest populaire onderdeel van de Promenadeloop wordt altijd gevormd door de Scholierenlopen. (Foto: Koen Vandenput)

20e Promenadeloop wordt gehouden op zaterdag 13 april

Op zaterdag 13 april wordt door de Brandwijk Bommelerwaard Runners voor de twintigste keer de Bommelse Promenadeloop gehouden. Zoals gebruikelijk staat ook deze jubileumeditie van het traditionele sportevenement in het teken van het goede doel: Stichting Roparun.

Zaltbommel - Het meest populaire onderdeel van de Promenadeloop wordt altijd gevormd door de Scholierenlopen. Op veertien Bommelerwaardse basisscholen worden inschrijfformulieren uitgedeeld. Maar ook de overige scholen worden van harte uitgenodigd mee te doen. Want steeds meer basisscholen doen mee. De kinderen kunnen hun ingezamelde sponsorgeld 'verzilveren' door mee te doen op zaterdagmiddag 13 april.

Prijzen
Voor alle kinderen is er een mooie medaille. Verder zijn er mooie bekers te winnen en is er voor alle kids een gratis ijsje en een pannenkoekenbon. Vanwege de jubileumeditie ontvangen alle kinderen ook nog een leuke verrassing na de finish.

Overige lopen
Voorafgaand aan de Scholierenlopen, starten om 14.30 uur de Prestatieloop en de Printbest Bedrijvenloop. De start is steeds op de Waalkade in Zaltbommel.

Bij de Prestatieloop kan worden gekozen voor de volgende afstanden: 2,5 km, 5 km, 7,5 km en 10 km. De Printbest Bedrijvenloop is een estafetteloop door vier personen die ieder 2,5 km afleggen. Hiervoor geldt een voorinschrijving.

Er is dus voor elk wat wils, waarbij de drempel om deel te nemen bewust erg laag is gehouden.

De Promenadeloop is voor elke trimmer, van laag tot een wat hoger niveau, een gezellige sportieve uitdaging. Ook aan de sfeer op en om het parcours wordt gedacht. Zo is huisorkest Zwajé de la Mimol weer van de partij, evenals de Roparunvogel en clowns Bop en Herrie.

Kijk voor meer info en inschrijfformulieren voor de Promenadeloop op de website. Je kunt ook terecht op de facebookpagina van de Brandwijk Bommelerwaard Runners.

www.bommelerwaard-runners.nl

Meer berichten