Lentedingen!

De lente is voor mij nog steeds het mooiste jaargetijde. Ik heb het al vaker benoemd in eerdere columns. Maar er zijn ook mindere kanten aan de lente. Haaaaatsiejoe! Dat bedoel ik dus. Nou heb ik gelukkig geen last van hooikoorts, tenminste ik probeer mezelf dat steeds wijs te maken. Van zo'n simpele online zelftest van Dr. Vogel wordt je ook niet veel wijzer. Die probeert ook alleen maar op die manier zijn spulletjes te promoten.

Hoe dan ook, ik heb het te doen met die mensen die wel zwaar te lijden hebben tijdens zo'n aanval van hooikoorts. Ik heb slechts af en toe last heb van een niesbui en een loopneus. Anderen zie ik strijdend hun ongemak van kriebelhoest en opgezwollen rode ogen tegengaan met zakdoekjes, sprays, pillen en oogdruppels. Je kunt tegenwoordig zelfs gewaarschuwd worden door middel van een pollenalarm als je dat zou willen. Ik heb inmiddels een hooikoortsradar app op de smartphone. Het niezen en gesnotter wordt er niet minder door. Het is maar dat je het weet.

Het niezen en gesnotter wordt er niet minder door

En dat de vogels tegenwoordig al weer vroeg gaan fluiten, is dat ook weer een signaal dat het tijd wordt om de klerenkast aandacht te geven? Winterjas en kleding. Wat gaat weg? Wat gaat, tegen beter weten in, tijdelijk naar de zolder? Als je die hebt tenminste. Is er nog iets wat daar nog hangt wat nog een seizoen mee kan? Past het nog en/of past het nog bij de huidige trend? Of boeit het niet zo? Ieder zijn meug. Of wordt het toch weer shoppen voor nieuwe kleding, schoenen en meestal minimaal een tas. De detailhandel zit in ieder geval te snakken naar gezellig winkelend en kopend publiek.

Last hebben van dat ene uurtje

En dan hebben we ook nog die zomertijd. Op het internet zijn er ook hierover tegenstrijdigheden te lezen over het nut en de meerwaarde van deze regeling. Wat een gedoe toch weer elk jaar twee keer geklooi met de klokken, horloges en wekkers. Nog niet alles werkt op het internet, waardoor alles automatisch wordt omgezet. Het is volgens mij sowieso een achterhaald idee die zomertijd. Voor mij mag het altijd zomertijd blijven. Het klinkt in ieder geval wel positief, hoewel we dan na een paar jaar niet meer weten dat het er was. Of zelfs denken waarom we daar ooit aan de onzin zijn begonnen. Alles went meestal. Dan zijn we ook meteen klaar met die smoesjes. Zoals er zoveel last hebben, van dat uurtje verzetten. En steeds weer die vragen van: 'Moet het nu een uur vooruit of terug gezet worden?'

Maar goed, zolang de ijsheiligen niet zijn gepasseerd, is het verstandig die winterjas niet te ver weg te hangen of zelfs helemaal weg te doen. Ik hoor net dat aan het eind van de week de temperaturen heel anders zijn dan afgelopen weekend. Voor de hooikoorts patiënten is dat weer goed nieuws. Ik pak snel mijn neusspray, want het begint weer te kriebelen.

Meer berichten