De kinderkoren Com nu met Sangh uit Bruchem, De Maaszangertjes uit Hedel, Immanuel uit Brakel en Eigenwijs uit Zuilichem vormden zaterdag één groot kinderkoor.
De kinderkoren Com nu met Sangh uit Bruchem, De Maaszangertjes uit Hedel, Immanuel uit Brakel en Eigenwijs uit Zuilichem vormden zaterdag één groot kinderkoor.

Grootste kinderkoor voor één dag

Met elkaar vormden ze zaterdag voor één dag het grootste kinderkoor van de regio. Ze oefenden met elkaar, ze zongen samen en na een diner gaven ze 's avonds een concert.

door Marielle Pelle

Zuilichem - Bij de ingang van de Gereformeerde kerk in Zuilichem is het druk. Keurig aangeklede kinderen worden welkom geheten. Vandaag vormen ze met elkaar het grootste kinderkoor van de regio. "We wilden met elkaar iets leuks doen, de kinderen samen laten zingen en het enthousiasme van de kinderen stimuleren", vertelt organisator en dirigent Daniëlle Kraan. En zo ontstond een mooie samenwerking met de kinderkoren Com nu met Sangh uit Bruchem, De Maaszangertjes uit Hedel, Immanuel uit Brakel en Eigenwijs uit Zuilichem.

Zo'n 70 jonge zangers zijn er klaar voor. Veel kinderen zijn eigenlijk best zenuwachtig zijn. De 9-jarige Elise Wahlbrinck vertelt dat ze een beetje zenuwachtig voor het stuk dat ze moet voorlezen. Liz Westeneng zoekt in de drukte snel het bekende gezicht op van haar begeleider.

De zangers van De Maaszangertjes zijn nog even de laatste stukken aan het oefenen. De spanning staat op de gezichten. Gelukkig weet hun dirigente ze gerust te stellen en met ademhalingsoefeningen zakken de schouders en komen de zuivere noten. De Hedelse Gerben kent de solo uit zijn hoofd, maar wat is het vervelend als de zenuwen in je stem zitten. Dan is het tijd om met alle vier de koren de ingestudeerde stukken te gaan zingen. Het is even zoeken om met 70 kinderen op het podium te staan, maar met hulp van de vier vrouwelijke dirigenten gaat dit lukken.

Na de frietjes is het bijna tijd voor het grote slotconcert. Door spanning staat er ineens een lange rij voor de toiletten. Als het concert begint, zijn er plaatsen te kort om alle luisteraars een stoel te geven. De kinderen openen het concert en zingen: "Hé hallo, welkom op dit feest, ben al wel vaker of nooit eerder hier geweest?"

Op het podium zijn de zenuwen verdwenen, want alle zang is zuiver. Als laatst staan ze nog één keer met z'n allen op het podium. Een groot applaus volgt en op alle kindergezichten staat een trotse en schitterende glimlach.

Meer berichten