Foto:

'Het gespuis van de Kluis'

Bij toneelvereniging De Smaokmaokers wordt weer vol enthousiasme gerepeteerd om het blijspel 'Het gespuis van de Kluis' (door Bernd Gombold) op de planken te brengen. De artistieke leiding is dit seizoen in handen van René van Rijen.

Ammerzoden - Het verhaal gaat over opa Douwe Stokvis. Hij leeft in een bescheiden kamertje in bejaardenhuis De Kluis. Helaas is zijn verblijf en dat van de medebewoners niet echt een fijne oude dag te noemen. Hun leven wordt vergald door hoofdzuster Amalia. Zij schept er een sadistisch genoegen in het leven van de oudjes zo zuur mogelijk te maken, maar Douwe en zijn lotgenoot Gerrit hebben zo hun streken om haar over de rooie te krijgen.

De stokdove en bijziende medebewoonster Tine en de over de datum zijnde schoonheidsspecialiste Lettie zorgen op hun manier voor wat verstrooiing. Fatima is begaan met het lot van de oudjes en zorgt dat de zaak schoon gehouden wordt.

Douwe heeft twee zonen. De jongste, Jozef, heeft zich al twaalf jaar niet laten zien en de oudste, Hein, komt, samen met diens autoritaire en pinnige echtgenote Beate, zelden op bezoek. Als de verloren zoon komt opdagen om Douwe te plukken, zijn de rapen gaar en onderneemt Douwe stappen om zijn zoons een lesje te leren.

Het blijspel wordt gespeeld op 29 en 30 maart, 5 en 6 april in De Weesboom in Ammerzoden.

Meer berichten