Gezegende klompen worden aangeboden aan de paus

'Luctor et Emergo' is de tekst op de klompen uit Velddriel die woensdag 6 maart aan Paus Franciscus worden aangeboden door Danny Hakvoort, coördinator familiepastoraat Bommelerwaard. De klompen zijn van Velddriels fabricaat en gemaakt en aangeboden door klompenmaker Frans van Kuijk uit Velddriel.

Velddriel - Tijdens de carnavalseucharistieviering afgelopen zondag in de St. Martinuskerk heeft pastoor Roland Putman de klompen gezegend onder toeziend oog van vele parochianen en de raden van elf van de veldroad en de Schumers met aan het hoofd prins René en prins Jordy.

Danny Hakvoort gaat 6 maart naar Rome om met jongeren uit de hele wereld deel te nemen aan de presynode namens Nederlands afgevaardigde door de Bisschoppenconferentie. Gesproken wordt over 'jongeren, geloof en onderscheiding van roeping'. Hakvoort tijdens de dienst: "Aan de paus laat ik zien hoe we de wereld feestelijker kunnen maken. En de klompen die ik aanbiedt staan voor harde werken en voor strijd tegen water." Aan het eind van de viering reikte beide prinsen een onderscheiding uit aan Putman en emeritaat priester Jo Verhoeven, die al enkele maanden buiten dienst is wegens ziekte, maar wel aanwezig was tijdens de eucharistieviering.

Meer berichten