Schooloptocht 2018. De schooloptocht is dit jaar op vrijdag 1 maart.
Schooloptocht 2018. De schooloptocht is dit jaar op vrijdag 1 maart. (Foto: )

Carnaval in Schumersdurp

Wat is er deze carnaval te doen in Schumersdurp?

VELDDRIEL - Kinderen van de Deken Wehmeijerschool bijten de spits af op vrijdag 1 maart met een optocht door het dorp om 10.41 uur vanaf het schoolplein. De prinsenwagen met jeugdprins Jordy, vorst Mels, adjudant Rudi, prinses Didy en hofdame Iva zijn natuurlijk aanwezig en geven acte de présence. Na afloop van de optocht trakteert Berrie's Frietrestaurant alle schoolkinderen op friet en snacks.

Zaterdag 2 maart trekt de grote carnavalsoptocht door Schumersdurp met vertrekpunt om 14.41 uur vanuit de Sellikstraat. Zowel Prins René van De Veldroad met gevolg en jeugdprins Jordy van De Schumers met gevolg sieren de optocht op. Dorpshuis de Boxhof is alle dagen het centrum van carnavalsbals en plezier met de nieuwe beheerders Willem en Seline aan het roer.

Zondag 3 maart is er om 9.30 uur een gezinsviering in de St. Martinuskerk met voorganger Roland Putman en medewerking van kinderkoor Martinus Kids, JCV de Schumers en PV de Veldraod.

Maandag 4 maart begint om 10.11 uur het grapjassenbal voor de kleintjes tot en met 8 jaar, met een optreden van Ronnie Ballonnie met zijn minidisco.

De laatste dag, dinsdag 5 maart, is het vanaf 14.11 uur dansen in Schumersdurp voor jong en oud met DJ Don. Om 23.11 uur wordt De Schumers verbrand om samen carnaval af te sluiten.

Meer berichten