WNC pakte op de valreep een puntje in de uitwedstrijd tegen Sliedrecht, de nummer twee van de ranglijst. WNC heeft slechts drie ploegen onder zich en moet zich verbeteren. Foto: PPM / Joost van Mourik
WNC pakte op de valreep een puntje in de uitwedstrijd tegen Sliedrecht, de nummer twee van de ranglijst. WNC heeft slechts drie ploegen onder zich en moet zich verbeteren. Foto: PPM / Joost van Mourik (FotoJvMourikW'burg)

Brakel haalt verschrikkelijk uit

Een historische overwinning voor Brakel, dat voor het eerst in de clubgeschiedenis tot dubbele cijfers kwam. Het arme RKVSC werd aan de Veerdam met maar liefst 10-0 verslagen.

Door Wout Pluijmert

BRAKEL - Het werd voor Brakel weer tijd voor een overwinning, maar dat dit met zo veel geweld gepaard zou gaan werd niet verwacht. De grote man aan de kant van Brakel was topscorer Jasper Gouda Quint, die de helft van de productie voor zijn rekening nam. Hij staat na 17 gespeelde duels al op 22 treffers. Voor zichzelf lijkt hij in het laatste zelfstandige seizoen van Brakel op weg naar een nieuw record. Brakel heeft vier punten voorsprong op Groot-Ammers, dat zaterdag met 7-1 afrekende met Well. Op 6 april wordt in Groot-Ammers de kraker tussen de beide kampioenskandidaten gespeeld. Maar dan valt er echt nog geen beslissing, want het seizoen duurt tot 25 mei.

Winst DSC

Spanning ook volop in de vierde klasse E van het zondagvoetbal. DSC pakte in Rijswijk, bij het altijd lastige SCR een belangrijke 2-0 overwinning. De doelpunten kwamen van Christian Broekmeulen en Bas Vos. De grootste concurrent blijft Maliskamp, dat onlangs met liefst 7-1 klop kreeg van DSC en maar een verliespunt minder telt. De ploeg uit Kerkdriel is in vorm maar kan zich toch geen enkele misstap permitteren. DSC gaat op 10 maart verder met de uitbeurt bij Wilhelmina. Alem won door doelpunten van Lars Steenbekkers en Mart van Boxtel met 2-1 van GVV/Geldermalsen. Alem staat op acht punten en een wedstrijd minder van DSC. Beide ploegen strijden nog wel om de tweede periodetitel. DSC heeft daarin zestien punten uit zes duels. Alem heeft twaalf punten uit vijf duels en zal nog aan een behoorlijke inhaalslag moeten beginnen. Haalt Heerewaarden nog een puntje binnen. De ploeg loopt wekelijks tegen pittige nederlagen aan en heeft na twaalf duels een doelsaldo van 3-68.

Meer berichten