Winnaar Famke van Heuckelum. Op 6 april doet ze mee aan de provinciale ronde in Apeldoorn. De landelijke finale is op 25 mei in Utrecht.
Winnaar Famke van Heuckelum. Op 6 april doet ze mee aan de provinciale ronde in Apeldoorn. De landelijke finale is op 25 mei in Utrecht.

Famke van Heuckelum wint voorleeswedstrijd

Famke van Heuckelum, leerling op het Cambium college Zaltbommel, is winnaar van de voorleeswedstrijd Read2Me! van Bibliotheek Rivierenland. Een driekoppige jury koos Famke unaniem als winnaar.

Geldermalsen - In de theaterzaal van de Pluk in Geldermalsen streden vorige week woensdag drie middelbare scholen mee in de kwartfinale van de landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassers: KWC uit Culemborg, het Cambium College uit Zaltbommel en het Pantarijn uit Kesteren.

De juryleden, oud-wethouder Wiendels uit Geldermalsen, Marianne Schotsman en Dinie van Oort hadden de moeilijke taak om een winnaar te benoemen. Famke nam de mensen in de zaal helemaal mee in het boek 'Hotel de grote L' van Sjoer Kuyper.

Op 6 apil april leest Famke in Apeldoorn opnieuw in een provinciale ronde en maakt zij kans op een landelijke finaleplaats. De landelijke finale Read2Me! is op zaterdagmiddag 25 mei in Podium Hoge Woerd in De Meern (Utrecht).

In Read2Me! strijden leerlingen uit de brugklas met elkaar in een voorleeswedstrijd, waarin zij elkaar fragmenten voorlezen uit de lijst van boeken die op de lijst van Jonge Juryboeken staan.

Meer berichten