Op de foto de (bijna) complete organisatie van de dorpsquiz.
Op de foto de (bijna) complete organisatie van de dorpsquiz.

Kerkdriel krijgt een dorpsquiz: Witte Gei't?

Een enthousiaste groep mensen uit Kerkdriel is druk bezig met de voorbereidingen van de eerste dorpsquiz: Witte Gei't. Op zaterdagavond 25 mei nemen dorpsgenoten in zelf gevormde teams het tegen elkaar op en strijden om de hoofdprijs. Welk team mag zich een jaar lang het slimst van Kerkdriel noemen? Wie wint een jaar lang roem en gaat er vandoor met de hoofdprijs? Op zaterdagavond 8 juni wordt tijdens de speciale feestavond de uitslag bekend gemaakt.

Kerkdriel - Trek je opa uit zijn stoel, trommel je tante op, haal de Dikke Van Dale van zolder en bewaar alle dorpskranten. Vertrouw niemand en verwacht alles! Haal de slimste buurvrouw in je team en plak de banden van je fiets… Je hebt het namelijk allemaal nodig.
De eerste Kerkdrielse dorpsquiz wordt een spektakel voor jong en oud. En heel Kerkdriel kan meedoen!

Wat is een dorpsquiz?
Een dorpsquiz bestaat uit een bonte mix aan vragen en opdrachten; met kennisvragen, foto-opdrachten, maar ook doe-opdrachten en geheime opdrachten waarbij je op pad moet. Veel vragen gaan over Kerkdriel, maar er komen ook algemene vragen voorbij. Om alle antwoorden te vinden heb je één avond de tijd. Het wordt voor je team een race tegen de klok, waarbij samenwerking erg belangrijk is: samenwerken, samen denken en samen doen.

De Dorpsquiz Kerkdriel is bedoeld voor alle inwoners van Kerkdriel. Leeftijd speelt geen rol (twee volwassenen per team verplicht). Er wordt ingeschreven per team. De samenstelling van het team mag je zelf bepalen. Dit kan met vrienden, familie, collega's, buren, sportteams, noem maar op. Het advies is om met minimaal acht personen een team te vormen (meer mag natuurlijk ook) waarvan één persoon teamcaptain wordt. De teamcaptain moet woonachtig zijn in Kerkdriel.

Wanneer is de dorpsquiz?
Op zaterdag 25 mei worden de teamcaptains verzocht om tussen 18.00 en 18.30 uur op een centraal punt het quizpakket op te halen. Tijdens de quiz mag je gebruik maken van alle mogelijke hulplijnen. Het wordt een strijd tegen de klok, want tussen 23.00 en 23.30 uur moet het totale pakket weer ingeleverd worden. Per team kies je een locatie van waaruit gespeeld gaat worden. Dit kan bij iemand thuis zijn, in een café, bij een vereniging of clubhuis. De locatie maakt niet uit, als het maar in Kerkdriel is.

Meedoen?
Zin om mee te doen? Vorm dan snel een team met vrienden, kennissen, familie of collega's. Deelname kost 20 euro per team. Inschrijven is mogelijk vanaf 22 februari via www.dorpsquizkerkdriel.nl. Daar vind je ook meer informatie. Inschrijven kan tot en met 30 april.

Meer berichten