Uit Vriendschap is in de Bommelerwaard te zien in Aalst (23 februari), Hedel (15 maart), Kerkwijk (16 maart) en Gameren (22 maart).
Uit Vriendschap is in de Bommelerwaard te zien in Aalst (23 februari), Hedel (15 maart), Kerkwijk (16 maart) en Gameren (22 maart).

Uit Vriendschap op tournee door regio

Toneelvereniging Uit Vriendschap stond onlangs week twee keer voor een uitverkochte zaal op het podium in hun thuisbasis Nederhemert. Nu ze zijn er klaar voor. Ze gaan er met de Straatprijs vandoor en gaan op tournee met 13 voorstellingen in de Bommelerwaard en het Land van Heusden en Altena.

Regio - Het lijkt wel of de tijd heeft stil gestaan in het huishouden van de familie Bruinsma, maar dit verandert als moeder Truus Bruinsma ongelukkig ten val komt. Het hele huishouden is in rep en roer. Gelukkig is men vanuit de hele straat bereidt om een handje te helpen. Met alle hulp is het niet de vraag óf dit goed gaat, maar hoelang het goed gaat.

Moeder Bruinsma, gespeeld door Rianne van Dalen, is druk in de weer om het huishouden te runnen. Dit werkt zoon Boris, gespeeld door Marco Bouman, enorm op zijn zenuwen. Ruud Koemans, die de rol van de man des huizes Sjef Bruinsma, speelt weet dit ook op een tactische en respectvolle wijze aan moeder Truus duidelijk te maken. In de eerste vijf minuten weet ervaren speler Sjef de lachers op zijn hand te krijgen en weet Boris weer de juiste toon neer te zetten. Op de achtergrond steelt Truus de show met haar stunts als onhandige huisvrouw.

Mark Kolbach weet op excentrieke wijze het typetje neer te zetten van buurman Paul. Paul heeft een oogje op Boris en hij wil graag samen met hem naar de Gay-Pride, maar dan klinkt een oorverdovende knal. Sjef denkt dan dat de sirene klinkt, omdat het de eerste maandag van de maand is. De buurtbewoners zijn bereidt om moeder Truus te helpen, die ongelukkig ten val is gekomen. Een gecompliceerde breuk wordt vast gesteld. Dat is niet verbazend volgens Sjef, bij een gecompliceerde huisvrouw. Gelukkig is buurvrouw Connie, gespeeld door Julianne van Steenbergen, bereidt om Truus te helpen douchen. Buurman Paul heeft nog wel een kennis die het huishouden op zich kan nemen. Carina, uitstekend gespeeld door Babs van Driel, is wel bereidt om de nodige klusjes te doen in Huize Bruinsma. Ook het oud vertrouwde gezicht van Marijn Groeneveld verschijnt om de hoek. In de rol van de sociaal betrokken vrijwilliger van de Nationale vereniging De Zonnebloem is hij bereidt naar de ingrijpende gebeurtenis van moeder te luisteren.

Tot frustratie van vader Sjef staat Freek voor de deur. Zijn moeder is een weekendje weg met de platte vrouwen van het land en hij hoopt dat hij een paar nachtjes bij zijn zus Truus mag logeren. Freek, gespeeld door Ronald van de Werken, heeft geen woorden nodig om het publiek te vermaken, hij brengt ook Cornelia mee, daar kan Sjef helemaal niet mee overweg. Gelukkig weet De Straatprijs het goede in Sjef naar boven te halen en dit brengt veel roering in Huize Bruinsma.

Speeldata
Toneelvereniging Uit Vriendschap is de komende weken in de Bommelerwaard te zien in Aalst (23 februari), Hedel (15 maart), Kerkwijk (16 maart) en Gameren (22 maart).

Meer berichten