Entertainer Jolanda vermaakt op geheel gepaste en vooral hilarische wijze de bezoekers van het Rollatorspectakel.
Entertainer Jolanda vermaakt op geheel gepaste en vooral hilarische wijze de bezoekers van het Rollatorspectakel.

Rollatorspectakel weer op 't Zonnelied

Na jaren in een mooie optocht naar De Weesboom te zijn geweest, keert het Rollatorspectakel weer terug in Het Zonnelied. Jaren geleden bracht Prins Gijs met zijn gevolg altijd een bezoek op carnavalszaterdag aan de beide verzorgingstehuizen die Ammerzoden rijk is. Door destijds de verbouwing van het Zonnelied werd dit gebeuren verplaatst naar De Weesboom op initiatief van de Raad van XI.

door Robert van Dijk

Ammerzoden - In de bruisende carnavalsenclave Ammerzoden, ook wel 't Malse Arckeldurp genoemd, worden zeker de ouderen niet vergeten. Elk jaar op carnavalszaterdag werden deze mensen keurig onder begeleiding van de Hofkapel door Prins Gijs en zijn gevolg opgehaald om een leuk feest te beleven in De Weesboom. Vrolijke rolstoelpolonaises, optredens van de Dansmariekes en feestelijke klanken van de Hofkapel waren een echt middagje uit voor de bewoners van het Zonnelied en de Lindeboom.

Echter is dat niet voor alle bewoners weggelegd geweest. De weergoden lieten het niet altijd toe om op verantwoorde wijze de mensen in de optocht mee te laten doen. Na overleg met het team van Brabant Zorg is daarom ook besloten om deze feestelijke middag weer terug te laten keren op het 'thuishonk' van de oudere feestgangers. "We hebben het altijd graag gedaan natuurlijk," vertelt Raad van XI-lid Addie de Witwaaser ons, "maar het clubje wat verantwoord mee kon, werd steeds kleiner. We willen natuurlijk zoveel mogelijk mensen mee laten genieten, zoveel uitjes hebben ze ook eigenlijk niet." De bewoners van de Lindeboom worden nog wel door vrijwilligers naar de Terp (ontmoetingsruimte in het Zonnelied) gebracht.
Deze middag is natuurlijk ook zeker toegankelijk voor de thuiswonende ouderen. Deze groep wordt ook steeds groter en is niet altijd meer in staat het reguliere carnaval in Ammerzoden mee te vieren. "Iedereen die zich thuisvoelt op het Rollatorspectakel is welkom en wij hebben natuurlijk een hapje en een drankje klaar staan. Ook de buren van Cello komen altijd trouw op ons feest. Ook hier geldt hoe meer zielen, hoe meer vreugd", aldus de Witwaaser.
Voor de muzikale omlijsting brengt Prins Gijs XVI natuurlijk, buiten zijn gevolg, ook zijn onvolprezen Hofkapel mee en is er weer een optreden van de altijd goed gemutste Jolanda. Zij brengt een aangepast programma en zal voor de meeste oudjes een feest van herkenning brengen. Jolanda is een ras-entertainer en heeft zich gespecialiseerd in deze doelgroep. Daardoor tovert ze in een mum van tijd een heerlijke, en voor de prins en zijn gevolg, onbetaalbare lach op het gezicht van deze, vaak minder valide bewoners. De thuiswonende mensen mogen uiteraard hun begeleiders meenemen naar de Terp en samen met hun een feestje bouwen.
Het Rollatorspectakel begint om 14.00 uur in ontmoetingsruimte de Terp en uiteraard is de entree gratis.

Meer berichten