Tessa van Hemert is vorige week Brabantse Kampioene in het Z2 dressuur geworden, de hoogste klasse in de pony dressuur.
Tessa van Hemert is vorige week Brabantse Kampioene in het Z2 dressuur geworden, de hoogste klasse in de pony dressuur.

Tessa van Hemert haalt goud op Brabants Kampioenschap

In manege de Molenheide in Schijndel vond vorige week de Brabantse Kampioenschappen dressuur plaats, waarbij Tessa van Hemert uit Ammerzoden samen met de goedgekeurde hengst Noordhof's Surprise zeer succesvol was. Tessa wist zich door voorafgaande selectiewedstrijden voor deze kampioenschappen te kwalificeren.

Schijndel - Tessa reed een zeer nette en stabiele proef, wat haar een score van maar liefst 72 procent opleverde en daarmee in de eerste proef op de tweede plaatst eindigde. De beste acht combinaties mochten kür rijden, het resultaat van de eerste proef en de kür bij elkaar opgeteld levert de kampioen op. Tessa reed een foutloze kür. Zelf vond ze dat het wat flitsender had gekund, maar het resultaat was goed voor een eerste plaats met 73,75 procent. Dit dit resultaat is ze Brabantse Kampioene in het Z2 dressuur geworden, de hoogste klasse in de pony dressuur. Dat is een enorm knappe prestatie in dit zeer sterke deelnemers veld met amazones uit het Nederlands kader!

Tessa en Surprise hebben zich hiermee geplaatst voor de kür op muziek op Indoor Brabant op 15 maart en zij mag Brabant vertegenwoordigen op de Nederlandse Kampioenschappen indoor op 16 maart.

Meer berichten