In alle kerken van de Franciscus parochie Bommelerwaard is in afgelopen weekend de kerkelijke feestdag Maria Lichtmis gevierd.
In alle kerken van de Franciscus parochie Bommelerwaard is in afgelopen weekend de kerkelijke feestdag Maria Lichtmis gevierd. (Foto: Truus Peters)

Viering Maria Lichtmis met lichtprocessie

In alle kerken van de Franciscus parochie Bommelerwaard is in afgelopen weekend de kerkelijke feestdag Maria Lichtmis gevierd, met een lichtprocessie en de feestdag van de H. Blasius.

door Truus Peters

Velddriel - In de kerk van Velddriel werd de viering verder ingevuld met de presentatie van negen communicanten uit Hedel, Heerewaarden en Velddriel en de uitreiking van de doophandjes aan de ouders van de nieuwgeborenen van 2018 in Velddriel.

Samen met pastoor Roland Putman, jeugd- en jongerencoördinator Danny Hakvoort en de werkgroep gezinsvieringen is de eerste stap gezet om de kinderen te begeleiden op weg naar hun heilige communie op zondag 19 mei. Kinderen mochten zich voorstellen aan alle aanwezigen met naam, hun hobby en hun toekomstdromen.

Kinderkoor Martinus Kids zorgde voor de prachtige muzikale omlijsting. Tijdens de dienst was er de lichtprocessie met kaarsjes en werd het lied 'Te Lourdes op de bergen' gezongen.

Na de heilige mis was er de gelegenheid om de Blasiuszegen te ontvangen, dat met deze zegen zijn oorsprong heeft tegen keelaandoeningen en andere ziekten.

Meer berichten