Karin Brekelmans geniet van haar winkel in kindermode. KIK Kinderkleding aan de Hogebankweg 5a is open van woensdag tot en met zaterdag.
Karin Brekelmans geniet van haar winkel in kindermode. KIK Kinderkleding aan de Hogebankweg 5a is open van woensdag tot en met zaterdag.

Kindermode waar je blij van wordt

"Mensen kunnen hier makkelijk binnenlopen, zo vaak ze willen. Ze moeten zich niet verplicht voelen iets te kopen", vindt Karin Brekelmans. Trots staat ze in haar sfeervolle nieuwe winkel KIK Kinderkleding aan de Hogebankweg in Kerkdriel. Toch zullen haar klanten het moeilijk vinden om de winkel met lege handen te verlaten. Want probeer dat schattige tutuutje of dat zachte minispijkerbroekje maar eens te laten hangen.

door Loeki Bruinink

Kerkdriel - Baby- en kinderkleding in merken als Pinokio en Vinrose. Stoere jongenstruien en toffe jurkjes in panterdessin. KIK Kinderkleding op de Driesprong in Kerkdriel hangt vol kleren waar ouders en kinderen blij van worden. Eigenaresse Karin Brekelmans: "De babykleertjes zijn er vanaf maat 50, de andere kleding is voor meiden en jongens van basisschoolleeftijden. Hoewel hier laatst ook een meisje van 16 een jurkje kocht. Het ligt er maar net aan hoe je gebouwd bent."

"Van de prijzen worden mijn klanten ook vrolijk. Dat vind ik belangrijk. Het leven is al duur genoeg. En als ouder wil je je kind toch leuk aankleden. Dat had ik met mijn twee meiden ook. Ik ben wel blij dat zij uit de kindermaten zijn gegroeid, want anders had ik vermoedelijk zelf de hele winkel leeggekocht. Je wordt hebberig van deze spullen. Dat merk ik ook bij mijn klanten. Omdat ik veel verkoop, kan ik telkens nieuwe kleding toevoegen. Zo hangt er altijd weer iets nieuws."
Kun je niet beslissen of wil je een kledingstuk op zicht? Daar doet Karin Brekelmans niet moeilijk over. "Je woont in een dorp. Het is zo belangrijk om flexibel te zijn. Ruilen, geld terug geven, daar moet je niet moeilijk over doen. Mensen stappen hier ook voor de gezelligheid binnen. Soms lijkt het hier wel een buurthuis. Ik heb de koffie altijd klaarstaan."

In hetzelfde pand hebben haar beide dochters hun zaak. Maud heeft haar kapsalon en Bo haar schoonheidssalon. "Die lopen als een trein. Ik sta alleen in de winkel, maar de meiden springen in als dat nodig is. Mensen wisten KIK Kinderkleding snel te vinden. Ze kennen mij al van de kinderkledingparty's die ik aan huis gaf. Die party's blijf ik trouwens nog steeds doen, maar nu vanuit deze winkel. Met dezelfde merken én babykleding en -spulletjes. Je slaagt hier altijd voor een kraamcadeautje of een babyshowerpresentje. En er is voldoende gratis parkeerruimte voor mijn winkel."
Het had nogal wat voeten in aarde voordat KIK open kon. Terwijl haar dochters in hetzelfde pand de deuren van hun salons openden, moest Karin wachten op een vergunning. Die kwam vlak voor kerst. "Toen heb ik de deur meteen opengegooid. Vanaf dat moment heb ik genoten. Die kleding, het contact met de klanten en mijn eigen meiden in de buurt: dit had ik eigenlijk veel eerder moeten doen!" Een doos met nieuwe voorjaars-babymode wordt net afgeleverd. Verlekkerd showt Karin de nieuwe rompertjes, truitjes en haarbandjes. "Je begrijpt wel waarom die niet lang in de winkel blijven liggen, hè? Die wil je hebben!"

Meer berichten