Erelid Wout Robbemondt, jubilarissen Wim Krijgh, Anja Verhoeven en Arianne Mans en burgemeester van Kooten.
Erelid Wout Robbemondt, jubilarissen Wim Krijgh, Anja Verhoeven en Arianne Mans en burgemeester van Kooten.

OBK Well luidt vol trots het nieuwe jaar in tijdens nieuwjaarsconcert

In dorpshuis Ons Huis vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse nieuwjaarsconcert van OBK Well plaats. De zaal zat vol en dat had meerdere redenen. OBK Well start het jaar vol trots!

Well - Zo begon de avond met een geslaagd optreden van de slagwerkgroep onder leiding van Ron van Vuuren. Hierna was het de beurt aan het Wellse Opleidingsorkest. In oktober vorig jaar is een nieuw initiatief gestart onder leiding van Wim Baijense. Enkele leerlingen speelden deze avond voor het eerst samen in orkestvorm. En dat kwam bijzonder goed uit de verf. Ook al waren ze een klein beetje zenuwachtig, met burgemeester Van Kooten en zijn vrouw op de voorste rij in het publiek en daarachter trotse papa's, mama's, opa's en oma's. Maar er is meer...

Volgend onderdeel van het programma was de huldiging van de jubilarissen. Ondanks zijn drukbezette agenda, had de burgemeester toch tijd vrijgemaakt voor een bezoek aan Well. Want, zo zei hij: "Mijn vrouw en ik vinden het altijd bijzonder prettig om hier te zijn, bij OBK Well." En zo richtte hij een persoonlijk woordje aan de jubilarissen: Anja Verhoeven, Arianne Mans (25 jaar lidmaatschap) en Wim Krijgh (60 jaar lidmaatschap). Zij kregen daarbij de oorkonde en het speldje van de KNMO. Naast deze drie jubilarissen stond er nog een lege vierde stoel. Voorzitter Jos Rooijens riep Wout Robbemondt naar voren. Een muzikant komt in aanmerking voor het erelidmaatschap van OBK als hij/zij stopt met muziek maken na minimaal 50 jaar lidmaatschap of bij bijzondere verdienste. Robbemondt heeft onlangs aangegeven te stoppen met het spelen van altsaxofoon. Hij is ruim 70 jaar lid en daarbij jarenlang voorzitter geweest. Reden om hem te benoemen tot erelid van muziekvereniging OBK Well.

De avond werd voortgezet met een optreden van het A-orkest. Een mooi programma met onder andere Innuendo van Queen en het prachtige Carrickfergus met solist Jan van Loon. Tot besluit was de trekking van de verloting.

OBK Well is met recht het jaar goed begonnen. Zij kunnen zich nu richten op de volgende concerten, namelijk op zaterdag 30 maart in Herwijnen en 13 april in Well.

Meer berichten