In dorpshuis De Parel werd het 110-jarig jubileum van Fanfare Juliana gevierd met een Schlagerfestival. Foto: Hanneke Roos
In dorpshuis De Parel werd het 110-jarig jubileum van Fanfare Juliana gevierd met een Schlagerfestival. Foto: Hanneke Roos

Juliana knalt 110-jarig jubileum in

Dorpshuis de Parel werd zaterdag, in het kader van het 110-jarig jubileum van Fanfare Juliana, omgetoverd tot een Beiers Oktoberfeest. Lange tafels met blauwwit geblokte kleedjes, dames in dirndl en heren in lederhosen zorgden voor een Oktoberfest-sfeer. Een echt Schlagerfestival in Rossum was een feit. Enthousiast presenteerden Mariella van Steenis en Anneke Knuvers, in een mooi dirndl, deze avond. Het team van de Parel zorgde in stijl en op een vrolijke manier voor de inwendige mens.

door Hanneke Roos

Rossum - Fanfare Juliana, die voor deze gelegenheid een Tiroler hoed droegen, beet de spits af met meeslepende muziek vol afwisseling. Het begon gelijk goed met de Jung Bläser March, gevolgd door Ein Bischen Frieden van Nicole, gezonden door Sigrid van den Oever. Daarna kwamen twee zangers van de Nünentaler Schürzenjäger, die samen met de fanfare lieten horen dat Mit 66 Jahre er nog een groot feest van gemaakt kan worden. Hierna speelde de fanfare nog meerdere bekende Schlagers met zang die ervoor zorgden dat de voetjes van de grond kwamen en de polonaise al vroeg door de Parel ging.

De Nünentaler Schürzenjäger kwamen na de fanfare het podium op en zorgden voor een stevige Schlager. Niet te onderscheiden van het echte Münchener Oktoberfest werd de Schlager Rock geweldig gespeeld. Gevolgd door de bekende Otto Lagerfett, die Duits gestyled het feestgedruis naar een hoogtepunt leidde. Het publiek genoot met volle teugen. Ruud Gremmee noemde halverwege de avond het feest al geslaagd en velen vielen hem bij. Maarten en Ingrid uit Kerkdriel spelen saxofoon en trompet. Zij vertelden dat ze de Schlagermuziek van de fanfare prachtig vonden. Ook vele leden van vriendenvereniging Fanfare Alem waren aanwezig. Zij zongen met veel enthousiasme de Schlagers mee.

Het Schlagerfestival is de aftrap voor een jaar vol muziek. In het 110- jarig bestaan van Fanfare Juliana hebben zij steeds weer laten zien dat zij er voor het dorp en haar inwoners zijn. Zo zorgen een aantal leden bijvoorbeeld tijdens carnaval voor een vrolijke en muzikale aankleding met blaaskapel KrakOeNoot, onderdeel van Fanfare Juliana. Zij verzorgen ieder jaar een miniconcert tijdens Koningsdag, buurtconcerten en ook tijdens ernstige momenten, zoals dodenherdenking, verleent de fanfare hun medewerking.

In het kader van het jubileum komen er nog twee extra bijzondere muzikale evenementen in 2019. Zaterdag 15 juni is er een Prom-Concert, waar de Juliana samen met Fanfare Alem optreedt. Op deze avond zullen de prachtige stemmen van musicalster Joke de Kruijf en Ben Cramer samen met de ruim zestigkoppige-combinatie fanfare meerdere arrangementen ten gehore brengen. Dat belooft een zeer muzikale avond te worden. Vrijdag 25 oktoberis er een Grande Finale concert met Gerard van Maasakkers en zijn eigen combo. Het wordt dus een bijzonder muzikaal jubileumjaar voor Fanfare Juliana Rossum. En daar mogen wij ons op verheugen.

Meer berichten