Foto:

Oude patronen veranderen in nieuwe

Ben je in 2018 genoeg aan jezelf toegekomen? Wat wens je jezelf toe in 2019? Het is de moeite waard om daar eens bij stil te staan. Vrouwen die in het nieuwe jaar hun gevoel meer willen laten spreken, zetten een bezoek aan het Happy Café op hun lijst met goede voornemens. Een keer per maand komen daar vrouwen bij elkaar om in alle openheid over uiteenlopende onderwerpen te spreken.

door Loeki Bruinink

HEDEL - Niets moet. Alleen luisteren is ook prima. Elke bijeenkomst heeft een thema. Bijvoorbeeld weerbaarheid of het volgen van je hart.

Krista Feteris en Cathelijne Damen organiseren samen de bijeenkomsten in het Happy Café. Eens per maand nodigen ze iemand uit die iets bijzonder te vertellen heeft. In de ruime woning van Krista, aan de Maas in Hedel. Of bij Hoppies in Ammerzoden, als de groep groot is. "Elke presentatie in ons Happy Café doet iets met je. Neem die keer dat een spreekster aan het begin van de avond vroeg op een briefje te schrijven welke twee eigenschappen je van je eigen kinderen bewonderde. Dat lijstje werd omgekeerd op tafel gelegd. Daarna vervolgde ze haar presentatie. Pas aan het eind van de avond vroeg ze het briefje weer om te draaien. Ze zei: 'Lees de eigenschappen die je hebt opgeschreven. Het zijn je eigen talenten.' Dat verraste ons, net als alle andere aanwezige moeders. Vol verwondering keer je dan terug naar huis. En zo brengt elke spreker die we uitnodigen wel iets bijzonders: een tip, boodschap of ervaring die je mee naar huis neemt en waarmee je je kunt ontwikkelen."

"Iedereen wil zich gezond en gelukkig voelen, een fijne relatie en een bevredigende baan hebben. Maar in het dagelijks leven houd je zoveel ballen in de lucht, dat je aan je eigen ontwikkeling niet of nauwelijks toekomt. Dat is de bal die het eerste valt. De moeder-, partner- en collega-bal blijven vaak langer in de lucht. In ons Happy Café krijg je alle ruimte om aan jezelf te denken. De ervaringen van andere vrouwen zetten je aan het denken. Een workshop geeft je soms net het zetje dat je nodig hebt om je te ontwikkelen tot wie je eigenlijk bent. Die ontwikkeling kan haast ongemerkt gaan. Of juist in grote sprongen. Het maakt niet uit. We creëren een veilige omgeving in ons café, waarin we allemaal gelijkwaardig zijn. Mensen die wel eens even zullen vertellen hoe het precies zit, nodigen we niet uit."
Krista is een echte regelaar, Cathelijne een goede spreekster. Ze leren van elkaar. De buurvrouwen hebben ieder hun eigen praktijk. Krista is lifestyle-talentcoach, Cathelijne kindercoach. Ook in het nieuwe jaar willen ze weer veel mensen ondersteunen bij het doorbreken van belemmerende patronen. En zelf blijven groeien.
Cathelijne hoopt dat vrouwen het lef hebben naar zichzelf te luisteren en beslissingen te nemen waarbij ze zich écht goed voelen. Krista maakt het liefst van haar leven één groot Happy Café, waarin ze anderen inspireert om te leven vanuit hun kracht. Als het aan deze twee energieke vrouwen ligt, wordt iedereen gelukkig in 2019.

Meer berichten