v.l.n.r.: Gemeentelijke ombudsman Gerard van Dijk, burgemeester Van Kooten, substituut Nationale ombudsman Joyce Sylvester en senior-klachtbehandelaar Nationale ombudsman Jan Prins.
v.l.n.r.: Gemeentelijke ombudsman Gerard van Dijk, burgemeester Van Kooten, substituut Nationale ombudsman Joyce Sylvester en senior-klachtbehandelaar Nationale ombudsman Jan Prins. (Foto: )

Ombudsman neemt afscheid

De gemeentelijke ombudsman Gerard van Dijk heeft vorige week afscheid genomen. Zijn taken worden per 1 januari 2019 overgenomen door de Nationale ombudsman.

Maasdriel - Gerard van Dijk heeft sinds zijn aantreden in 2009 ongeveer 100 bezoekers ontvangen. Dit deed hij tijdens het zes-wekelijkse spreekuur, elke keer in een andere kern van Maasdriel. "Vaak kon ik inwoners met advies of alleen een luisterend oor op weg helpen. In al die jaren hoefde ik slechts zeven zaken als gemeentelijke ombudsman officieel op te pakken en af te handelen", aldus Van Dijk.

Maasdriel sluit zich per 1 januari 2019 aan bij de Nationale ombudsman. Als bemiddelaar tussen twee partijen, namelijk de overheid en de burger, onderzoekt de Nationale ombudsman het gedrag van de overheid. Dit kunnen zij op eigen initiatief doen, maar ook op verzoek van een burger. Inwoners van Maasdriel kunnen een beroep doen op de Nationale ombudsman als zij er met de gemeente niet uitkomen. "We moeten natuurlijk eerst proberen of we er als gemeente samen met de inwoner uitkomen", zegt burgemeester Van Kooten hierover. "Uiteraard sta ik altijd open voor een gesprek. Net als de heer Van Dijk bied ik een luisterend oor. Komen we samen niet verder, dan kan de inwoner de Nationale ombudsman inschakelen."

Wil je meer informatie? Kijk dan op de website www.nationaleombudsman.nl.

Meer berichten