Scholieren op bezoek

Met het bezoek van twee groepen leerlingen van het Cambium uit Zaltbommel en het Willem van Oranje College uit Wijk en Aalburg sluit Van Knippenberg Metaalindustrie in Hedel het jaar positief af.

Hedel - Peter van Knippenberg, directeur van het familiebedrijf, is blij met de positieve reacties. "Het zijn veel verschillende scholen met veel verschillende niveaus en je verhaal is dus elke keer weer anders. Daarnaast vinden wij het ook wel een sociale verantwoordelijkheid om leerlingen echt een kijkje in ons bedrijf en bij onze machines te geven, dat is toch weer anders dan een blik op de website."

Omdat de drempel voor veel scholieren best hoog is om ergens aan te kloppen en te vragen of ze eens mogen kijken, heeft Van Knippenberg het initiatief genomen om de scholen uit te nodigen om projecten te doen en bedrijfsbezoeken te organiseren. De scholen reageren heel positief. "Het is eigenlijk steeds weer een feestje om langs te komen en voor de leerlingen is het een kijkje in een mogelijke toekomst", aldus de heer Rengelink, docent van het Cambium in Zaltbommel.

Het project met tien scholen, dat Van Knippenberg al een aantal jaren doet, krijgt ook in 2019 weer een vervolg.

Meer berichten