Wim en Fily zijn 50 jaar getrouwd.
Wim en Fily zijn 50 jaar getrouwd.

Trouwdag met sneeuw in 1968

Wim en Fily van den Bogaard-Van Heel herinneren zich een ontmoeting in Het Zwarte Paard in Velddriel. Daar is de vonk overgeslagen. Daarna bleven ze afspraakjes maken. Na drie jaar verkering kregen ze een woning in de Irenestraat, dus trouwden ze op 17 december 1968.

door Els van den Bogert

Hedel - Wims wieg stond in Oudewater, hij komt uit een groot gezin. Na een afgebroken priesteropleiding werd het de ambachtsschool, richting metaalbewerking en daarna een cursus elektrisch lassen.

Fily's wiegje stond in Den Bosch en na de huishoudschool werkte ze thuis in de groente- en fruitwinkel. Daar bleef ze na hun trouwdag gewoon doorwerken. Ze kregen twee zoons, Patrick en Barry, twee schoondochters, Alexis en Cindy, en drie kleinkinderen.

Wim begon in 1958 met wielrennen en hij fietst nog steeds. Ook wel eens samen met Fily, maar zij rijdt op een elektrische fiets. Ze zet haar ondersteuning een tandje terug als Wim haar niet bij kan houden. Vroeger hadden ze samen een volkstuintje. Wim plantte en oogstte en Fily zorgde ervoor dat de diepvries weer gevuld werd met groenten en fruit.

Wim is al 35 jaar vrijwilliger en tijdens de herfstmarkt in Het Zonnelied zorgde hij voor muziek, draaide aan het rad en maakte foto's.

Om hun 50e trouwdag te vieren gaan ze met familie en vrienden varen met De Domani. 's Avonds sluiten ze het feest af met een diner-buffet.

Meer berichten