Nellie en Hans (links en rechts) kregen vorige week bezoek van de burgemeester en zijn vrouw (midden).
Nellie en Hans (links en rechts) kregen vorige week bezoek van de burgemeester en zijn vrouw (midden).

Nellie en Hans Ton vijftig jaar getrouwd

Nellie en Hans Ton zijn 50 jaar getrouwd. Vorige week kregen zij bezoek van burgemeester Van Kooten en zijn vrouw en kregen namens de burgemeester en wethouders een mooi cadeau en bloemen aangeboden.

Kerkdriel - Vanaf het eerste moment dat Nellie Schimmel en Hans Ton elkaar zagen, bloeide er iets heel moois op. Ze leerde elkaar kennen tijdens een dansfeestje in café 'Den Engel', waar de muziek van Sam the Sham en the Farao's gedraaid werd. Op 13 december 1968 zijn ze getrouwd.

Hans is in zijn jonge jaren begonnen als service technicus bij Promac in Zaltbommel, en was werkzaam in binnen- en buitenland. In 1980 is hij voor de Amerikaanse onderneming Carrier gaan werken en is hij gestart met de opleiding HTS werktuigbouwkunde en koeltechniek. Omdat het studieritme er goed in zat, is hij bedrijfseconomie gaan doen. Hans heeft zich opgewerkt tot algemeen directeur van een grote koel- en airconditioningbedrijf. Ook heeft hij zich 12 jaar als vrijwilliger, als havencommissaris, voor de watersportvereniging 'De Zandmeren' ingezet.

Nellie is, nadat de kinderen naar de middelbare school gingen, gaan werken in het winkeltje van het Willem-Alexanderziekenhuis in Den Bosch, waar ze haar 12,5 jarig jubileum vierde. Enige tijd later heeft zij bij Vivent de driejarige opleiding tot bejaarden- en ziekenverzorgster, met goed gevolg, behaald. Deze functie heeft zij bijna 10 jaar met heel veel liefde en plezier gedaan.

Nellie is, in tegenstelling tot Hans, een zeer sportief type en tennist twee keer per week met haar vriendinnen. Ze gaat ook elke donderdag zwemmen, en wandelt wekelijks met een wandelclubje. Naast al die sportieve activiteiten kan zij uren achtereen bezig zijn met schilderen. En in het kader van een museumclubje bezoekt zij samen met vriendinnen diverse musea in Nederland en België.

De gezamenlijke sport en passie van Nellie en Hans is het zeezeilen. Samen hebben zij met hun zeezeiler, met de naam 'Sir Hendrik – J' zeiltochten gemaakt naar Duitse wadden, Denemarken, Zweden, Noorwegen, maar ook naar Engeland. De laatste zeilreis was naar de Kanaaleilanden en de Seine baai.

In verband met de gezondheid van Hans hebben zij deze sport vorig jaar vaarwel moeten zeggen. Maar ze blijven erop uit trekken, tegenwoordig met de E-bike. En binnenkort vertrekt het echtpaar voor vier weken naar Indonesië.

Samen hebben Nellie en Hans twee kinderen, zoon Hilko en dochter Heidi, en drie kleinkinderen, kleinzoon Jacob Jan en kleindochters Lotte en Sanne.

Meer berichten