Anja Sterk organiseert samen met haar dochter voor de derde keer op rij de gemoedelijke Kerstfair in Velddriel. Zelf staat ze er ook met producten.
Anja Sterk organiseert samen met haar dochter voor de derde keer op rij de gemoedelijke Kerstfair in Velddriel. Zelf staat ze er ook met producten.

Sfeervolle Kerstfair in De Boxhof

Wie in kerststemming wil komen, moet 9 december in Velddriel zijn. Al voor de derde keer op rij organiseert Anja Sterk daar een kerstfair in Dorpshuis De Boxhof. Dat doet ze samen met haar dochter. Ook voor deze editie heeft de eigenaresse van Schoonheid & Pedicurepraktijk 't Laar veel lokale ondernemers weten te strikken. "We leggen deze zondag de rode loper weer uit voor onze bezoekers."

door Loeki Bruinink

Velddriel - "De Kerstfair moet vooral gezellig zijn", vindt Anja Sterk. "Daarom brengen we dit jaar ook de buitenkant van De Boxhof in winterse sfeer. Vanaf 10.30 uur staat de kerstman al klaar om bezoekers welkom te heten. Kinderen kunnen met hem en zijn arrenslee op de foto. Leuk, toch?" De slager en de bakker houden de kerstman buiten gezelschap. Ze zorgen dat er genoeg lekkers te proeven valt, zoals appelbeignets. Een muziekje brengt mensen alvast in kerststemming.

Gratis entree
"Juist die sfeer vinden we zo belangrijk. We willen niet dat het alleen maar om het kopen van producten gaat. Daarom vragen we ook geen entree. Bij binnenkomst krijg je een glaasje glühwein. Voor de kleintjes is er een kerstsnoepje. Zo loop je makkelijk even naar binnen. Om rond te kijken, een praatje te maken of mee te doen aan de loterij. En of je nou uit Velddriel, Hedel of Vught komt: iedereen is welkom."

"Het is de kunst om bezoekers te verrassen. De fair moet elke editie weer anders zijn. Dit jaar sluiten we aan op de mis in de kerk en rond de wensboom." Wie daarna via de rode loper het dorpshuis binnenkomt, maakt kennis met meer dan 25 ondernemers. Woonaccessoires staan uitgestald, een lokale schrijfster presenteert haar nieuwste boek en een kaartlezeres voorspelt de toekomst. Wintersportliefhebbers en zonaanbidders kunnen terecht bij het reisbureau. Ondertussen verzorgt het fitnesscentrum dansdemonstraties. "In de kinderhoek kunnen de jongsten meedoen aan een kleurwedstrijd. De winnaar maken we 's middags bekend. Op de facebookpagina van Kerstfair Boxhof kun je nu al zien welke prijzen je kunt winnen met de loterij. Echt geweldig hoe de lokale ondernemers onze fair ondersteunen!"

Er gebeurt te weinig in Velddriel, vindt Sterk. Dat was de reden dat ze drie jaar geleden besloot zelf iets te organiseren, samen met dochter Ashley. Het werd dus een kerstfair. "Om sfeer en gezelligheid te brengen in december." De lokale ondernemers reageerden enthousiast en het eerste jaar liep het meteen al storm. Het tweede jaar zorgde een laagje vers gevallen sneeuw voor een winters plaatje. Toch hoopt Sterk dat op 9 december de zon schijnt en gladheid uitblijft. "Want dan kunnen ook de mensen die slecht ter been zijn komen." Sterk staat zelf ook op de fair. Ze demonstreert een nieuwe techniek waarmee je met één behandeling van je pijnlijk ingegroeide nagels afkomt. En ze laat zien hoe magnesium via de huid kan worden opgenomen. "En natuurlijk wil ik zelf ook rondsnuffelen op de Kerstfair!"

Meer berichten