Team The Readshop Kerkdriel heeft de Grote DigiTaalStrijd 2018 gewonnen! Het team haalde de hoogste score op het onderdeel dictee en in de digitale battle!
Team The Readshop Kerkdriel heeft de Grote DigiTaalStrijd 2018 gewonnen! Het team haalde de hoogste score op het onderdeel dictee en in de digitale battle!

The Readshop Kerkdriel wint DigiTaalStrijd

Team The Readshop heeft de Grote DigiTaalStrijd 2018 gewonnen. Het team uit Kerkdriel, bestaande uit W. Kollenburg, Kees Vernooij en Pauline Kollenburg, haalde zowel op het onderdeel dictee, als in de digitale battle, de hoogste score.

Regio - De Grote DigiTaalstrijd is een ludieke battle, waarmee Bibliotheek Rivierenland en Businessclub Betuwe in Zaken samen aandacht willen vestigen op het thema laaggeletterdheid. Met zes enerverende evenementen op één avond en een spraakmakende aanloop, waarin schrijver Abdelkader Benali menig deelnemer wist te motiveren zich op te geven, was de Grote DigiTaalStrijd opnieuw een succes te noemen.

Lokale winnaars
De Grote DigiTaalStrijd vond dit jaar plaats op zes locaties. Elke deelregio had zijn eigen winnaar. Naast The Readshop in de Bommelerwaard, waren dat in Culemborg de Ex-fractievoorzitters van linxe snit; in het Land van Maas en Waal SPOM Maas en Waal; in Neder-Betuwe Quiz 't Al!; in Tiel Taal is zeg maar echt mijn ding; en in West Betuwe Driekes 3 Stars. Regionaal gezien was er een gedeelde tweede plaats voor Team Taal is zeg maar echt mijn ding uit Tiel en de winnaars van vorig jaar, Team Ik ken überhaupt maar een woord Duits. De derde regioplaats was voor Driekes 3 Stars uit West Betuwe.

Prijzen
Het Regionaal Bureau voor Toerisme heeft de grootste bijdrage geleverd aan de prijzenpot van de Grote DigiTaalStrijd dit jaar. Die bestond uit luxe streekpakketten met een aantal extraatjes voor de nummers één en twee. Op elke locatie ontvingen de nummers één een pakket met streekproducten en een dinerbon. De nummers twee kregen er een speciale, door ex-laaggeletterden samengestelde dichtbundel bij.

Sponsoren
Behalve het RBT, heeft Medio Europe, leverancier van Bibliotheekboeken, de Grote DigiTaalStrijd mede mogelijk gemaakt. Evenals ROC Rivor en Bloklab IT Consultancy.

Meer berichten