Taxateur Arie Molendijk komt naar Kerkdriel

Bekende taxateur van oude boeken, Arie Molendijk, is vrijdag 23 november in Kerkdriel. Denk je dat je zeldzame boeken (bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken), handschriften, of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto's, ansichtkaarten of prenten in je bezit hebt? Schroom dan niet om langs te komen voor een taxatie.

Kerkdriel - Bijna 2000 taxatiedagen heeft Molendijk inmiddels op zijn naam staan. Zelfs tot in Canada, de Verenigde Staten en Australië is hij op dit gebied een begrip. De taxaties die hij verricht, zijn gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

De taxatiedag vindt plaats in de bibliotheek, Kerkstraat 43a, van 14.00 tot 17.00 uur. Kosten voor een taxatie bedragen 5 euro van één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Je krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is ook mogelijk, maar alleen voor boeken met een waarde vanaf 200 euro.

Meer berichten