De boomschijven van de kerststukjes zijn afkomstig van de gedenkboom van vorig jaar.
De boomschijven van de kerststukjes zijn afkomstig van de gedenkboom van vorig jaar. (Foto: )

Dorpsraad gaat actief de winter in

Het bestuur van de Dorpsraad Velddriel heeft afgelopen zomer niet stil gezeten. Met een actief programma treden ze zo vlak voor de wintermaanden trots naar buiten. Het servicepunt, waar de activiteiten plaats vinden, zit gevestigd in de pastorie naast de Sint-Martinus Kerk.

door Christine van Beurden

Velddriel - "We zijn begonnen om voor de mensen die alleenstaand zijn iets te ondernemen. We vonden het belangrijk om deze mensen uit hun isolement te halen", aldus Jan-Willem Kreemers. Hij is samen met Maria van de Biggelaar één van de begeleiders die op donderdagen tijdens het creatieve werk aanwezig zijn op het servicepunt. Van kinds af aan is Kreemers bezig met tekenen en schilderen. "We doen het niet alleen voor de mensen uit Velddriel, iedereen is welkom. Het gaat ons om het samen met iets bezigs te zijn." Er zijn activiteiten voor kinderen én volwassenen, met een drankje en een hapje. De activiteiten die voor de kinderen worden georganiseerd staan los van de knutselavonden van de Muggenheuvel. "Het is de bedoeling dat het een toegevoegde waarde is, geen kopie. We vragen een kleine bijdrage omdat het kostendekkend moet zijn, geen winst."

"De schildermiddag met het thema 'dikke dames schilderen' was er een om niet te vergeten. Een hele gezellig groep, de sfeer was goed met enkele hilarische momenten. En om eerlijk te zeggen, daar doen we het toch voor. Het geeft een goed gevoel als mensen tevreden huiswaarts keren en er de volgende keer weer bij zijn", aldus Kreemers.

Iedere donderdag staan er activiteiten gepland, zoals kaarten, schilderen, spelletjes of tekenen. Daarnaast zijn er ook bijzondere activiteiten, zoals het kerststukje maken op 13 december en De 14 van Velddriel op 21 december. "Bijzonder is dat de boomschijven die we voor het kerststukje gaan gebruiken afkomstig zijn van de gedenkboom van vorig jaar. We hebben de boom het hele jaar laten drogen en uiteindelijk zijn er mooie platte schijven van gemaakt. De volwassenen kunnen 's avonds kiezen uit een krans of boomschijf. We verwachten een grote opkomst, dus graag vooraf aanmelden. Dan weten we hoeveel materiaal er nodig is."

"De nieuwe gedenkboom hebben we dit jaar gekregen van de familie van Herwijnen uit Velddriel. Hij staat nu nog bij hen in de tuin. We krijgen vaker een kerstboom aangeboden, maar niet alle bomen zijn geschikt. Ook heeft deze een bepaalde lengte nodig, want hij moet minstens één meter in de grond kunnen." De gedenkboom heeft dit jaar nieuwe LED-kerstverlichting. "Deze hebben we gekregen uit de Rabobank Clubactie. De boom wordt symbolisch in het licht gezet na de kerkdienst van zondag 9 december. Diegene die dat dit jaar mag gaan doen is nog geheim. Het is in ieder geval een bijzonder iemand uit de Velddrielse samenleving. Aansluitend is er een gezellige kerstfair in de Boxhof."

Aanmelden voor de activiteiten kan via de website www.dorpsraadvelddriel.com. Daar vind je ook meer informatie.

Meer berichten