Hamarithi grijpt naar NK-ticket teamturnen in Rotterdam

Drie teams van Hamarithi namen afgelopen zaterdag deel aan de kwalificatie voor de NK teams in Rotterdam. Alle drie de teams schopten het tot de top tien!

Rotterdam - In de ochtend mochten de oudste turnsters (de junioren en senioren) turnen. Verspreid over twee weekenden waren er zo'n zestig teams die inschreven. Fleur Danklof en Vera Westervoort debuteerden die dag bij het hoogste niveau wat Hamarithi biedt (C). Fleur was zeer succesvol op het onderdeel vloer, waar zij de hoogste score in haar ronde in de wacht sleepte. Ook op sprong deed zij prima mee. Vera kon vooral haar balkoefening al meten aan de rest. Nienke Veninga en Tessa van Dalen turnden de meeste toestellen, als wat meer ervaren turnsters. Emma Burghout was de benjamin van de groep, maar deed niet onder. Het team eindigde als tiende.

Mari-Lynn van Boggelen, Marjorie Brandsma, Emma van de Werken en Jasmine Szalla turnden bij de jeugd N3 mee. Ook hier waren er slechts acht startbewijzen. Marjorie turnde voor het eerst een reusoefening met salto af, Jasmine was vooral sterk op sprong en balk, Emma turnde de meerkamp en Mari-Lynn kon op balk en vloer al goed meekomen. Door individuele talenten te bundelen tot het team kwamen er mooie resultaten. Het team werd achtste en plaatst zich voor het NK teamturnen dat volgende week in Nijmegen zal plaatsvinden.

In de avond turnde het team jeugd turnsters in de tweede divisie. Ondanks geen goede voorbereidingen wegens ziekte en blessure turnde zij verrassend goed mee. Hannah van Boggelen turnde naar een van de hogere vloerscores (11,876) en Valérie Brandsma was succesvol op balk en sprong (11,500). Janinka Egas turnde voor het eerst haar vloeroefening en Nayinthe van den Heuvel turnde mee op de brug. Zij werden negende van de twintig teams.

SportQube
De beste acht teams (met daarin de jeugd N3 meisjes van Hamarithi) mogen volgende week aantreden in het nieuwste turnparadijs, de SportQube in Nijmegen.

Kijk voor meer informatie over de vereniging op www.hamarithi.nl.

Meer berichten