Toneelvereniging Sint Genesius uit Velddriel speelde zondag twee keer hun voorstelling Hotel op Stelten...
Toneelvereniging Sint Genesius uit Velddriel speelde zondag twee keer hun voorstelling Hotel op Stelten...

Jonge talenten spelen met overtuiging

Talent hebben ze, de twee jonge toneelspelers van toneelvereniging Sint Genesius in Velddriel. Afgelopen zondag speelde de vereniging de voorstelling 'Hotel op Stelten...' twee keer in de Boxhof in Velddriel.

door Truus Peters

Velddriel - Laura Boom speelde Kim, de dochter van Gravin van Kralingen (gespeeld door Paula Koppelaar), die zich beiden inschrijven in het hotel en de eerste gasten zijn. Robin de Graaf speelde de eigenaresse van het nieuwe hotel, Lisette. De twee mooie jonge meiden speelden erg goed en konden hun kwaliteiten goed laten zien op het toneel tijdens in het komische toneelstuk.

Hotel op Stelten
De ambitieuze Lisette heeft hard gestudeerd en opent haar eigen hotel. Er is gekwalificeerd personeel aangenomen en de eerste gasten mogen komen. Een onverwacht bezoek kondigt zich aan van haar moeder en tante Hetti. En dat kan ze nu echt niet hebben.

In het begin loopt alles op rolletjes. Maar de piccolo en het kamermeisje doen vreemd. Dit is niet wat Lisette van het personeel verwacht.

Opeens zijn op een nacht de juwelen gestolen van de Gravin. Ze verdenkt iedereen, zelfs de overige gasten. Haar dochter Kim krijgt de opdracht een pakketje per post te versturen. De piccolo is bereid het pakje weg te brengen. Hoteleigenaresse Lisette pakt het professioneel aan en verbiedt iedereen om verdenkingen te uiten. Zelfs de hooghartige Gravin krijgt haar repliek. Er moet politie komen en een onderzoek wordt gestart.

Dan komt de oplossing uit onverwachte hoek. De piccolo en het kamermeisje, in hun dubbelrol als privédetectives, komen erachter dat de Gravin op zwart zaad zit en de verzekering wil oplichten. Goed verstopt haalt de privédetective het pakketje tevoorschijn met daarin alle juwelen. Zo wordt de Gravin ontmaskerd.

Maar de rollen van Jacco de Graaf als piccolo en Margriet van Heel als kamermeisje zijn hun op het lijf geschreven. Dankzij hun speelwijze komen de lachsalvo's goed los in de zaal. Maar daarvoor zijn het ook geoefende acteurs in de al jaren bestaande toneelvereniging. De rol van moeder Marion werd gespeeld door Petra Koppelaar en de rol van tante was voor Helmine van Boxtel.

De tweede hotelgast Len werd gespeeld door Isabelle Stoof.

De regie was in handen van Helmine van Boxtel en Jacco de Graaf.

Licht en geluid werd verzorgd door Nico Vissers. Grime Paula Koppelaar.

Meer informatie vind je op www.facebook.com/ToneelVelddriel.

Meer berichten