Kees Tijssen is de nieuwe kantinebeheerder vv DSC in Kerkdriel. Foto: Christine van Beurden
Kees Tijssen is de nieuwe kantinebeheerder vv DSC in Kerkdriel. Foto: Christine van Beurden

Tijssen is nieuwe kantinebeheerder vv DSC

Maasdriel heeft bijzondere markante figuren. Eén daarvan is Kees Tijssen. Na veel verschillende activiteiten is hij klaar voor de volgende uitdaging: Hij is sinds kort de kantinebeheerder van vv DSC. Uiteraard willen we van hem weten wat we kunnen gaan verwachten en of hij nog knelpunten ziet.

door Christine van Beurden

Kerkdriel - Je moet hem eigenlijk wel ergens in onze gemeente zijn tegen gekomen. Hoewel hij geboren en getogen is in Rossum, zet hij zich in voor de hele gemeente Maasdriel. Waar hij begon met het organiseren van diverse evenementen zoals het Beach Volleybal toernooi en de kindervakantieweek in Rossum, groeide hij uit tot een rasentertainer. Met zijn verschillende typetjes heeft hij al veel avonden mensen vermaakt bij bedrijven, verenigingen en feesten. Zijn motto is: 'Het kan altijd leuker en gekker.'

Tijssen groeide door naar raadslid van de gemeente Maasdriel en heeft dit vier jaar gedaan. Hij ervaart dit als een zeer leerzame periode. "Je leert goed prioriteren, keuzes maken en dat je dingen voor elkaar kunt krijgen als je je werk goed doet." Hij exploiteert nu zijn eigen Frietking. Met zijn mobiele frietwagen staat hij op verschillende locaties in onze gemeente, met ambachtelijk gemaakte friet. "Door net wat meer aandacht en liefde te geven, maak ik een lekker knapperig frietje, waarvoor klanten terugkomen", aldus Tijssen.

Kantinebeheerder
"Kantinebeheerder worden kwam ineens op mijn pad en het past eigenlijk precies in het plaatje met wat ik op dit moment aan het doen ben. Ik hou ervan met mensen om te gaan. Ik heb, om in voetbal termen te spreken, een doel voor ogen en ik hoop dat we dit samen met de vereniging kunnen bereiken. Mijn doel is dat ouders die hun kinderen voor het hek afzetten ook in de kantine gaan komen. Een praatje maken en wat sociale contacten met elkaar. Zo wordt de betrokkenheid groter én het is gezellig. Als je hier op zaterdag bent is het gigantisch druk langs de lijn, daar zijn veel vrijwilligers voor nodig. Dit zijn allemaal mensen die zich betrokken voelen bij de club. En vele handen maken licht werk, toch?"

Op de vraag of Tijssen nog ergens knelpunten ziet, antwoordt hij: "Er zijn altijd knelpunten! Knelpunten en strubbelingen horen er nu eenmaal bij. Ik zie dat als een uitdaging. Geen alcohol onder de jeugd bijvoorbeeld, daar moeten we ons aan houden. Daarbij loopt de vereniging kans op boetes, waar we niet op zitten te wachten. Het wordt gewoon niet getolereerd."

Krijgen we nog invloeden vanuit de Frietking naar de kantine? "Dat zal zeker een stukje integratie worden, maar het blijft ook een gezonde keuken. Ik vind het heel belangrijk dat er bij een sportvereniging een stukje 'gezond' in de keuken moet zijn. Of we dat nu in de gezonde broodjes blijven doen of dat we misschien ook vers fruit en smoothies gaan realiseren, moeten we nog bekijken. In voetbaltermen weer een inkoppertje: Het realiseren van een gezellige gezonde sportkantine."

Meer berichten