Rik van den Broek rommelt zich tussen NOAD'32-verdedigers Ruben de Waal en Ruben Bouman door. Roda Boys/ Bommelerwaard won in Wijk met 1-3 en lijkt klaar voor Woudrichem.
Rik van den Broek rommelt zich tussen NOAD'32-verdedigers Ruben de Waal en Ruben Bouman door. Roda Boys/ Bommelerwaard won in Wijk met 1-3 en lijkt klaar voor Woudrichem. (Foto: PPM/Gerald van Zanten)

Slechts de titel telt in Aalst

De motor van WNC blijft maar haperen. Van Oranje Wit werd in eigen huis met 0-2 verloren. In de tweede klasse gaan Nivo Sparta en Roda Boys/Bommelerwaard op volle kracht. De ploeg uit Aalst lijkt klaar voor de topper tegen Woudrichem.

door Wout Pluijmert

Aalst - Voor Roda Boys/Bommelerwaard kan het weleens een herhaling van het vorig seizoen worden. Toen won het alle wedstrijden in de strijd om de eerste periode en was de eerste prijs al snel een feit. Verdediger Rik van den Broek - hij kwam vorig seizoen over van Oss'20 - weet dat zijn ploeg nu twee verliespunten heeft maar wel weer koploper is. "Nu hebben wij op de eerste speeldag de derby met Nivo Sparta al gehad. Wij pakten een punt terwijl wij vorig seizoen twee keer met lege handen stonden. Daarnaast hebben wij ook een andere concurrent, Pelikaan, geklopt. Wij hebben best al een lastig programma gehad." Het duel van zaterdag, aan de overkant van de Maas tegen NOAD'32, was ook niet echt gemakkelijk. "Zij speelden heel fysiek en daar hadden wij het moeilijk mee. Niet onze beste wedstrijd van het seizoen maar gelukkig wel gewonnen", klinkt Van den Broek opgelucht. Roda Boys/Bommelerwaard kan zaterdag tegen Woudrichem al een voorschot op de eerste periode nemen, die over acht duels gaat. "Dat wordt een heet potje. Die mannen klappen er, net als NOAD'32, goed op. Zij zullen sterker zijn dan vorig seizoen want ze doen goed mee." Bij winst slaat de ploeg van trainer Frank Brands een serieus gaatje van vier punten met de concurrentie en kan een week later al de periodetitel worden opgehaald. Van den Broek: "Op zich wel leuk, maar ons doel ligt dit seizoen toch echt hoger. Wij gaan vol voor het kampioenschap, laat daar geen twijfel over bestaan." Van den Broek voelt zich thuis in het zaterdagvoetbal na een eerder verblijf bij clubs als Oss'20, Schijndel en OJC Rosmalen. "Op zaterdag is duidelijk meer betrokkenheid."

DSC won, mede door drie treffers van Martijn Veldhuis, met 4-0 van Wilhelmina. De ploeg uit Kerkdriel is in vorm en lijkt klaar voor de serie van drie beslissende duels in de eerste periode. Eerst zondag naar de buren in Hedel, waarna ook nog de confrontaties met de beide topploegen SCR en Jan van Arckel volgen. Spanning volop in de strijd om de eerste periodetitel in deze vierde klasse.

Meest opvallend was zaterdag de stunt van Zuilichem, dat koploper Groot Ammers met een 1-0 nederlaag terug naar huis stuurde.

Uitslagen zaterdagvoetbal 20 oktober: 1e klasse C: WNC-Oranje Wit 0-2. 2e klasse F: NOAD'32-Roda Boys/Bomm. 1-3, Drechtstreek-Nivo Sparta 0-5. 3e klasse D: Haaften-Sleeuwijk 0-2, GVV'63-GDC 0-1. 4e klasse D: RKVSC-Leerdam Sport 0-2, Herovina-Brakel 2-3, Lekvogels-Kerkwijk 5-5, Well-ASH 3-1, Zuilichem-Groot Ammers 1-0.

Uitslagen zondagvoetbal 21 oktober: 4e klasse E: RKKSV-Hedel 4-2, OSC'45-Alem 2-4, GVV-Jan van Arckel 1-1, DSC-Wilhelmina 4-0. 5e klasse D: HRC'14-Heerewaarden 11-0.

Programma zaterdagvoetbal 27 oktober: 1e klasse C: Almkerk-WNC. 2e klasse F: Roda Boys/Bomm.-Woudrichem, Nivo Sparta-Brederodes. 3e klasse D: GDC-Haaften, SV Capelle-GVV'63. 4e klasse D: ASH-Zuilichem, SV Noordeloos-Well, MVV'58-RKVSC, Brakel-Rhelico, Kerkwijk-Herovina.

Zondag springt de derby tussen Hedel en het sterk gestarte DSC er natuurlijk uit.

Programma zondagvoetbal 28 oktober: 4e klasse E: Hedel-DSC, Alem-RKKSV, Jan van Arckel-Maliskamp. 5e klasse D: MEC'07-HRC'14, Heerewaarden-BZS.

Meer berichten