De voetbalvelden komen vrij, dus de dorpsraad wil met inwoners gaan kijken wat hier geplaatst kan worden in de toekomst. Heb jij een goed idee? Stel het dan donderdag voor!
De voetbalvelden komen vrij, dus de dorpsraad wil met inwoners gaan kijken wat hier geplaatst kan worden in de toekomst. Heb jij een goed idee? Stel het dan donderdag voor! (Foto: )

Ideeënavond 'Hart van Hurwenen' op 1 november

De dorpsraad Hurwenen houdt donderdag 1 november een ideeënavond over het 'Hart van Hurwenen'. De voetbalvelden in het centrum komen over enige tijd vrij, en de dorpsraad willen graag samen met alle inwoners wensen en ideeën voor de invulling verzamelen.

Hurwenen - "We willen de gebiedsontwikkeling graag koppelen aan een breder gesprek over de toekomst van Hurwenen: de leefbaarheid, ruimte, voorzieningen voor verenigingen enzovoort", aldus de raad. "De gemeente staat open voor ontwikkeling in het Hart van Hurwenen, zolang dit aansluit bij de wensen en (woon)behoeften van inwoners en bij ideeën van de gemeente." Belangrijke thema's voor de gemeente zijn: duurzaamheid, ruimte (niet volbouwen), en woon-zorgconcepten. Voor de ontwikkeling zal een wijziging van het bestemmingsplan nodig zijn, waar de gemeenteraad over gaat. "Draagvlak bij inwoners voor plannen is cruciaal, zei Wethouder Peter de Vries toen we hem deze zomer spraken. De gemeente is donderdag aanwezig zijn om te luisteren en eventuele vragen te beantwoorden."

De avond vindt plaats in Dorpshuis De Kil vanaf 19.45 uur. De dorpsraad ziet uit naar veel goede ideeën.

Meer berichten