Marietje van Krugten (76) en haar dochter Annelies Scheij (56). Het is dit jaar voor het eerst dat een moeder en een dochter samen genomineerd zijn.
Marietje van Krugten (76) en haar dochter Annelies Scheij (56). Het is dit jaar voor het eerst dat een moeder en een dochter samen genomineerd zijn.

Genomineerden 'Hedelnaar van 't Jaar'

De Hedelse Activiteiten Stichting (HAS) heeft de genomineerden voor de titel Hedelnaar van 't Jaar bekend gemaakt. Het gaat om Annie van 't Zand-van der Elst, Henny Stuiver en Marietje van Krugten met haar dochter Annelies Scheij.

Hedel - Voor Annie van 't Zand-van der Elst is het de tweede keer dat zij genomineerd is. In 2014 viel deze eer haar ook al een keer te beurt. Van 't Zand is al 12 jaar bestuurslid van de EHBO, waar zij verantwoordelijk is voor de coördinatie van de jeugd EHBO-lessen op de basisscholen in Hedel. Zelf geeft ze groep 8 van de Lispeltuut EHBO-les. Ze heeft al 36 jaar een EHBO-diploma en is inzetbaar bij allerlei regionale evenementen, zoals Koningsdag, de paardenmarkt en wielerrondes. Bovendien is zij aangesloten bij HartslagNu. Dit is een landelijk platform waarbij burgers hulp bieden wanneer iemand gereanimeerd moet worden.

Met zijn 47 jaar is de geboren en getogen Hedelnaar Henry Stuiver de jongste genomineerde dit jaar. Komende uit een gezin van twaalf kinderen, is hij van kinds af aan met het jeugdwerk opgegroeid en als vrijwilliger doorgegroeid. Toen er vijf jaar geleden een tekort aan bestuursleden dreigde wilde Henry absoluut niet dat het jeugdwerk hierdoor uiteen zou vallen en is hij bestuurslid van de Stichting Jeugdwerk de Molshoop geworden. In die functie is hij verantwoordelijk voor het technische gedeelte, iets dat voor Stuiver, die in het dagelijks leven elektriciën is, op het lijf geschreven is. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de organisatie van de talentenjacht. Voor deze talentenjacht verzorgt Stuiver alles, van coördinatie, prijzen tot muziek en verlichting.

Het is dit jaar voor het eerst dat een moeder en een dochter samen genomineerd zijn. Marietje van Krugten van 76 jaar en haar 56-jarige dochter Annelies Scheij zijn geen onbekenden in Hedel. Van Krugten heeft meer dan 30 jaar in het dorpshuis gewerkt. Scheij stond dan ook bekend als 'de dochter van Marietje van het dorpshuis'. Inmiddels zijn beiden actief bij de plaatselijke voetbalvereniging waar zij samen alweer meer dan 15 jaar de kleedkamers schoonmaken. Als er feesten zijn, gaan moeder en dochter na afloop de kantine schoonmaken, zodat er de volgende dag weer gevoetbald kan worden. Ook de was van het eerste elftal wordt door Scheij gedaan. Verder is Scheij al jaren de hele week aan het helpen bij de kindervakantieweek. Van Krugten is hier nog gedeeltelijk aanwezig voor het verlenen van hand- en spandiensten.

Burgemeester Van Kooten maakt zaterdag 3 november tijdens het Paardenmarktfeest om 20.30 uur bekend wie Remco de Haan opvolgt en Hedelnaar van 't Jaar wordt.

Meer berichten